Piszczek elégedett az Eb-selejtezős csoporttal

2014. March 5. Wednesday in Egyéb, Hírek

Nemcsak a magyar és a finn válogatott járt úgy, hogy az ősszel kezdődő Európa-bajnoki selejtezőben egymás mellé kerülve március 5-én barátságos jelleggel is összecsap egymással, Lengyelország és Skócia hasonló cipőben jár.

 

Lukasz Piszczek

Piszczek szerint tűrhető a lengyelek sorsolása.

A felek az Eb-kvalifikációban egyaránt a D csoportba kerültek, ahol Németország, Írország, Grúzia és Gibraltár lesz az ellenfél. Hogy most hol tartanak, azt szerda este a varsói Nemzeti-stadionban a skótok ellen felmérhetik, a lengyelek hazai győzelmére 2.15 az odds, a döntetlenre 3.20, míg Skócia idegenbeli sikerére 3.80 szorzóval lehet fogadni.

Lengyelország a sikertelen világbajnoki kvalifikáció miatt már október végén edzőt váltott, Waldemar Fornalik helyére az akkor listavezető (mostanra alaposan visszacsúszott) Górnik Zabrze edzője, az 56 éves Adam Nawalka került. Az egykori 34-szere válogatott középpályás egy hazai, Szlovákia elleni 2-0-s vereséggel mutatkozott be, az évet egy Wales elleni 0-0-s döntetlennel zárta, idén januárban azonban eddig hibátlanul teljesített, hiszen Norvégiát 3-0-ra, Moldovát 1-0-ra verte együttese.

Ráadásul egy év után visszatérhet a nemzeti csapatba a Borussia Dortmundban légióskodó Lukasz Piszczek, aki tavaly márciusban San Marino ellen játszott utoljára, azóta sérülések hátráltatták a szereplését.

“Most ismerkedem az új kapitánnyal, próbálok alkalmazkodni a szabályokhoz és követelményekhez. Mindig a kapitány felelőssége, kiket hív be a csapatba, most az a fontos, hogy megtalálja az ideális összetételt, amely alkalmas lesz az Eb-selejtezőkön való jó szereplésre” – nyilatkozta a 29 éves játékos.

Piszczek szerint ugyan nehéz csoportba kerültek, de ő örül annak, hogy Németország lesz az ellenfél. “Engem a sorsolás két okból is boldoggá tett.

Egyrészt dortmundi csapattársaim ellen fogok játszani, a sorsolás után már sokat beszéltünk és viccelődtünk emiatt. Másrészt ez remek alkalom lesz arra, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek, és legyőzzük őket” – jósolta.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply