Eddig csak döntetlent hozott az ír-szerb csata

2014. March 5. Wednesday in Egyéb, Hírek

Állandó szövetségi kapitány hiányában az átmeneti időszakban sem tétlenkedik a szerb labdarúgó-válogatott, amely szerdán Írország ellen lép pályára.
Adem Ljajic

Adem Ljajic is tagja az írek ellen készülő keretnek.

A sikertelen világbajnoki selejtezők után Szinisa Mihajlovics távozott posztjáról, de miután az elnökségben nem történt váltás, felmerült, hogy esetleg visszacsábítják a szakembert – klubja, a Samporia azonban nem engedte.

Így egyelőre megbízott kapitányként Ljubinko Drulovics dirigál, aki tavaly óriási sikert ért el az U19-es Európa-bajnokságon Litvániában, az általa irányított korosztályos válogatott ugyanis a döntőben a franciákat verve aranyérmes lett.

“Ez a lehető legjobb megoldás, mert a történelmi siker után Drulovics kiérdemelte a lehetőséget” – indokolta döntését a szerb szövetség, amikor a szakembert megbízta a válogatott felkészítésével. Az új kapitány egyből rehabilitálta az AS Roma középpályását, Adem Ljajicsot, aki azért esett ki Mihajlovics kegyeiből, mert az egyik válogatott mérkőzés előtt nem énekelte a szerb himnuszt. Tagja lett az új keretnek a Twente támadója, Dusan Tadics is, aki 25 holland bajnokin tizenegyszer volt eredményes.

Az íreknél szintén váltás történt, a sikertelen vb-selejtezők után Giovanni Trapattoni kapitánysága véget ért, és az irányítást a Martin O’Neill, Roy Keane kettős vette át. A páros eddig két mérkőzést vívott, csapatuk a letteket 3-0-ra verte, Lengyelországgal pedig gól nélküli döntetlent játszott.

A szakvezetés ezúttal nem számíthat a Nottingham Forest középpályásának, Andy Reidnek a játékára, térdsérülés miatt kimaradt a keretből a Newcastle kapusa, Rob Elliot, de nem jött rendbe a QPR-csatár Kevin Doyle húzódása sem.

A két csapat eddig kétszer találkozott egymással: 2008-ban Dublinban 1-1, 2012-ben Belgrádban 0-0 lett a végeredmény. A szerdai meccs döntetlenjére 3.20 az odds, Írország hazai sikerére 3.20, míg a Szerbia idegenbeli győzelmére 2.90 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply