Pearce visszatér Nottinghambe

2014. April 4. Friday in Angol Championship, Hírek

A nyártól egykori játékosa és korábbi edzője lesz az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Nottingham Forest menedzsere, ezt a Championshipben szereplő klub elnök-tulajdonosa, Favaz al-Haszavi jelentette be.

 

Stuart Pearce

Pearce visszatér egykori sikerei helyszínére.

A klub a március 22-i, Derby Countytól elszenvedett 5-0-s vereség után menesztette Billy Daviest, igaz nélküle se támadt fel a csapat, hiszen előbb 1-0-ra kikapott otthon a Charlton Athletictől, majd múlt szombaton az Ipswich Town pályáján ért el 1-1-es döntetlent.

A klub egy hete felkérte Pearce-t, hogy vállalja a munkát, ám a szakember családi okokra való hivatkozással először visszautasította a feladatot. “Végül a szívemre hallgattam, hiszen a klub felajánlotta, hogy elég, ha a nyáron ülök le a kispadra” – nyilatkozta a 78-szoros válogatott védő.

Pearce játékosként 1985 és 1997 között tizenkét szezont húzott le a Nottinghamnél, 401 bajnokin 63-szor volt eredményes. Pályafutása utolsó öt évében játszott a Newcastle, a West Ham United és a Manchester City együttesénél is, de érdekes módon már a Forestnél belekóstolt az edzősködésbe.

Az 1996-97-es évadban ugyanis Frank Clark lemondása miatt őt bízták meg a játékosedzői feladattal. Irányítása alatt a csapat 23 mérkőzésen hétszer nyert, kilenc döntetlen mellett hétszer szenvedett vereséget. Klubedzőként ezt követően csak a Manchester Citynél dolgozott (2005-2007), majd hat évig az angol U21-es válogatottat irányította, és nyert Eb-ezüstöt (2009), illetve Eb-bronzot (2007).

A Nottingham jelenleg a másodosztály hetedik helyén áll, de hátránya mindössze kettő pont a már rájátszást érő hatodik helyen álló Reading mögött. A csapat szombaton a Millwall ellen már az szezon végéig ideiglenesen kinevezett Gary Brazil irányításával lép pályára, győzelmére 1.75 az odds, a döntetlenre 3.80, míg a kiesőhelyen álló vendégek sikerére 5.25 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply