A Pápa ellen fordulhat egyenesbe a Videoton

2014. April 12. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A rossz formában lévő Videoton a középmezőnyben stabilan tanyázó, de idegenben nem jól muzsikáló Lombard FC Pápát fogadja a labdarúgó NB I 24. fordulójában szombaton.

Roland Szolnoki

Ha csak azt nézzük, hogy a bajnokság előtt az egyik legnagyobb favoritnak tartott csapat, a harmadik helyen álló Videoton fogadja a szezon előtt a kiesőjelöltek közé sorolt Pápát, akkor fix hazaira lehetne venni a meccset, ám a Pápa remekül szerepel, a nyolcadik helyen áll a tabellán, és a legutóbbi fordulóban is győzött a Pécs ellen. Ezzel szemben a Videotonnak pocsék tavasza van, például az utolsó négy meccséből háromszor kikapott, elveszítette második helyét a tabellán, a bajnoki címről szinte biztosan lemondhat, és könnyen elképzelhető, hogy a dobogóról is leszorul, ha így folytatja.

Filipe Oliveira, a székesfehérvári együttes középpályása kiemelte, hogy mennyire fontos meccs vár rájuk szombaton a Lombard ellen. “Sajnos a legutóbbi bajnoki mérkőzéseken nem tudtuk azt az eredményt elérni, amit szerettünk volna, így a táblázaton sem azt a pozíciót foglaljuk el, amit terveztünk. Egy újabb teszt lesz a Pápa elleni találkozó, amin mindenképpen be kell gyűjtenünk a három pontot” – fogalmazott Oliveira, aki az elmúlt mérkőzéseken csereként jutott szerephez, de ezt nem bánja. Mint mondta, ha így tudja a legjobban segíteni a csapatot, akkor ezt elfogadja.

Oliveira hozzátette, hogy a Pápa ellen nehéz meccseket játszottak az utóbbi időben, ezért tisztelik az ellenfelet, de meg kell nekik mutatniuk, hogy jobbak náluk. Idegenben egyébként nem megy olyan jól a Lombardnak, összesen háromszor nyert az idén (a Bozsik Stadionban a Kispest ellen, Mezőkövesden és Pécsett), legutoljára 2013 szeptemberében hozta el valahonnan a három pontot. Azóta hét idegenbeli meccsen csupán két pontot szerzett. Az ősszel a Videoton 2-0-ra nyert Pápán, most a székesfehérváriak győzelmére 1.25, a döntetlenre 5.50, a Lombard sikerére pedig 12.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply