Csúcsrangadó vár a Liverpoolra

2014. April 12. Saturday in Angol Premier Liga, Hírek

Yaya Touré

A Manchester City labdarúgócsapatának elefántcsontparti középpályása, Yaya Touré úgy gondolja, a vasárnapi, Liverpool elleni idegenbeli mérkőzés fogja végleg eldönteni a bajnoki aranyérem sorsát. A Premier League hét végi, 34. fordulójának csúcsrangadóján a listavezető fogadja a vesztet pontokat tekintve jobban álló riválist, így még egy esetleges hazai siker se biztos, hogy döntően befolyásolná a végeredményt.

 

A Liverpool 74 ponttal vezet, a Chelsea 72 ponttal a második, míg a Manchester City úgy áll a dobogó harmadik fokán 70 ponttal, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott mindkét vetélytársánál.

A hazaiak utoljára az óesztendőben kaptak ki, december 29-én a Chelsea vendégeként 2-1-re. Azóta 14 mérkőzésen maradtak veretlenek (ebből 12 győzelem és két döntetlen a mérleg), és zsinórban kilenc megnyert bajnokinál tartanak, az Anfield Roadon elintézték többek között az Arsenalt (5-1) és a Tottenhamet (4-0) is.

“Rendkívül fontos mérkőzés előtt állunk” – idézte Tourét a Daily Mail. “Ugyan az idény hátralévő mérkőzéseiről is tudjuk, milyen nehezek lesznek, főleg, hogy a kiesés elől menekülőkkel vívjuk azokat, de legfontosabb mégis egy liverpooli siker lenne. Ha bajnokok akarunk lenni, minden meccset meg kell nyernünk.”

A játékos szerint minden dicséretet megérdemel a Liverpool, hiszen azok után, hogy tavaly csak a hetedik lett a Premier League-ben, idén minden várakozást felülmúlóan futballozik. Ráadásul olyan csatáraik vannak, mint a 29 gólos Luis Suárez és a 20 találatig jutó Daniel Sturridge.

“Ennek ellenére ez a Liverpool nem csak kétemberes. Viszont ha a védelmünk hibázik, vagy nem koncentrálunk százszázalékosan, akkor a hibáért nagy árat fizetünk” – tette hozzá.

A Liverpool hazai győzelmére 2.45 az odds, a döntetlenre 3.70, míg a Manchester City idegenbeli sikerére 2.90 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply