Oroszországból igazolt a Monaco

2014. January 4. Saturday in Francia Ligue 1., Hírek

Claudio Ranieri

A francia Ligue 1-ban szereplő AS Monaco hivatalos oldalán jelentette be, hogy négy és fél éves szerződést kötött az Anzsi Mahacskala elefántcsontparti támadójával, Lacina Traoréval.

 

A 23 éves játékos korábban nagy reményekkel igazolt a dagesztáni együtteshez, viszont az nehéz anyagi helyzetbe került, így sztárjátékosai eladása mellett döntött. Traorét a Kubany Krasznodartól vette meg az Anzsi 18 millió euróért cserébe 2012 nyarán. Előtte a román CFR Cluj együttesében profiskodott az afrikai játékos, aki 67 orosz bajnokin 31 gólig és tíz gólpasszig jutott.

 

A jövőben a francia élvonalba tavaly feljutó Monacót erősíti, viszont könnyen elképzelhető, hogy a tavaszt kölcsönben egy másik együttesnél tölti. A jelek szerint az angol West Ham United nem szeretne búcsúzni a Premier League-től, ennek érdekében pedig egy gólerős támadót akar igazolni, még ha csak néhány hónapra is. Traore biztosan tudna segíteni a “kalapácsosoknak”, 203 centis magasságával könnyen versenyezhetne a liga legkeményebb védőivel.

A Monacónál tehát tovább folytatódik a költekezés, Traore lett a klub első téli szerzeménye, Claudio Ranieri vezetőedző azonban csak a nyár közepétől számolna komolyabban az elefántcsontpartival. Most jól összeállt a csapata, Radamel Falcao kilenc, Emmanuel Riviere pedig nyolc gólnál tart, jó csatárra tehát egyelőre nincs szükség.

A hercegségbeliek vasárnap a Francia Kupában lesznek érdekeltek, ellenfelük a harmadosztály sereghajtója, a Vannes lesz idegenben. A Vannes sikerét 11.00 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 5.50, a vendég Monaco győzelmére pedig 1.25 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply