Nyeretlen még Portugália

2016. June 20. Monday in Hírek, UEFA EURO-2016

Ricardo Carvalho
Portugália gólnélküli döntetlent játszott Ausztriával az EB 2. fordulójában, így csak harmadik helyen áll a kvartettben Magyarország és Izland mögött.

Nincs könnyű helyzetben Portugália az utolsó csoportkör előtt, hiszen Izland után Ausztriát sem tudta legyőzni. Ez azt jelenti, hogy a mieink ellen Cristiano Ronaldóéknak nyerniük kell, hogy ne kelljen számolgatniuk, hanem az első két hely valamelyikén továbbjussanak a nyolcaddöntőbe. A magyar válogatott négy pontjával vezeti csoportját, tehát már biztos, hogy nem lesz utolsó a négyesben, így Portugáliával ellentétben nyugodtan készülhet a záró körre.

Ronaldóék Ausztria ellen kétszer is eltalálták a kapufát, de Nani közvetlen közelről fejjel, a Real Madrid klasszisa pedig büntetőből nem célzott elég jól. A pontosztozkodásnak az osztrákok örültek jobban, akik még így is továbbléphetnek az egyenes kieséses szakaszba, ehhez azonban mindenképpen nyerniük kell Izland ellen szerdán.

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya a találkozót követően elismerte, a magyar elleni csoportmeccsre úgy tekintenek, mint az első döntőjükre.

“Az idei Eb-n június 22-én vár ránk az első finálé” – fogalmazott a szakember, aki szerint nincs más dolguk, fel kell törniük a magyarok védelmi falát. “A következő találkozón muszáj lesz szintet lépnie a csapatnak. A magyarok motiváltak, biztos, hogy elégedettek lennének egy döntetlennel ellenünk is. A feladatunk az lesz, hogy áttörjük a védelmüket.”

Ronaldo már a 128. alkalommal lépett pályára hazája nemzeti válogatottjában, ezzel megdöntötte Luis Figo rekordját, aki nem mellesleg a helyszínen tekintette meg a találkozót. Ronaldo a magyar ellen még egy rekordot megdönthet, ő lehet ugyanis az első olyan labdarúgó az Eb-k történetében, aki négy tornán is betalál. Erre még a svéd Zlatan Ibrahimovicnak is van esélye.

Portugália győzelmére a szorzó 1.36, míg a döntetlenre 4.75, Magyarország sikerére pedig 12.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply