New Yorkban köthet ki Drogba

2015. May 26. Tuesday in Egyéb, Hírek

Didier Drogba
Didier Drogba, a friss angol bajnok elefántcsontparti csatára szépen búcsúzott a Chelsea labdarúgócsapatától.

A támadó már az utolsó forduló előtt bejelentette, hogy nem marad a londoni klubnál, és a vasárnapi, Sunderland elleni bajnoki 30. percében a társak a vállukon vitték le a pályáról a lecserélt játékost. Drogba összesen kilenc idényt töltött a Chelsea színeiben, 380 mérkőzésen 164 gólt szerzett, négyszer nyert bajnoki címet, háromszor Ligakupát, négyszer FA-kupát, egyszer pedig Bajnokok Ligáját.

“Szeretnék a mostaninál jóval többet játszani, ehhez azonban másik klubhoz kell szerződnöm” – jelentette ki Drogba, aki megismételte régóta hangoztatott álláspontját, miszerint sohasem játszana másik angol klubban. Az amerikai lehetőséget azonban nem cáfolta.

Újságírói kérdésre azt mondta, abszolút érdekelné az MLS-ajánlat, de szüksége van még pár napra vagy hétre, hogy meghozza a döntését. A Telegraph már május elején azt írta, hogy Drogba minden bizonnyal az észak-amerikai profi bajnokságban folytatja pályafutását. A lap úgy tudja, hogy a New York City FC már ajánlatot is tett neki, így a harmadik klasszist szerződtetheti.

Egyelőre a spanyolok 97-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok csatára, David Villa tartozik a kerethez, de július elsejétől csatlakozik Frank Lampard is, akit ugyan a klub megvett tavaly a Chelsea-től, de egyből kölcsön is adott a Manchester Citynek. Drogba érkezésével erősödne annyit a csapat, hogy végre megrázza magát, mert 12 forduló alatt eddig a leggyengébb teljesítménnyel rukkolt elő az egész bajnokságban. Az egy győzelem, négy döntetlen, hét vereségből álló mérleg és a megszerzett hét pont csak az utolsó helyhez elég a Keleti főcsoportban, ahol a liga legjobbja, a DC United vezet.

A washingtoniak magyar idő szerint csütörtök hajnalban a Nyugati főcsoport utolsó előtti helyén szerénykedő Portland Timbers otthonában lépnek pályára, a hazaiak győzelmére 8/11 az odds, a döntetlenre 5/2, míg a DC United sikerére 4/1 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply