Még van esélye a Napolinak a BL-re

2015. May 26. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Marek Hamsik
Az AS Roma nyerte a hétfői római derbit, így az olasz labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában a Napolinak még lesz esélye megszerezni a harmadik helyet a Lazio előtt.

A Serie A utolsó előtti fordulójának záró összecsapásán a Roma 2-1-re nyert a Lazio ellen, ezzel eldőlt, hogy a farkasok végeznek a tabella második helyén a már bajnok Juventus mögött. A Lazio vereségével nem tudta kihasználni a fordulót negyedik helyen kezdő Napoli torinói vereségét, a római és a nápolyi csapat között három pont maradt a differencia az utolsó kör előtt.

Ráadásul az utolsó fordulóban a Napoli látja vendégül a Laziót, Rafa Benítez csapatának győzelme esetén a két csapat helyet cserélne a tabellán, és a Napoli indulhatna a Bajnokok Ligája következő kiírásában, míg a Lazio az Európa Ligával vigasztalódhatna.

A meccsen biztosan nem léphet pályára a nápolyi Miguel Britos, aki a Juventus elleni meccsen elkövetett szabálytalanságáért hárommeccses eltiltást kapott.

A Napoli vasárnapi győzelmének az oddsa 11/10, a döntetlenre 12/5, a Lazio sikerére 12/5 a szorzó.

A Napoli és a Lazio versengésén túl már csak egy kérdés nyitott az olasz pontvadászatban: a hatodik, még európai kupaindulást érő helyen a Genoa áll, pontszámban már behozhatatlan az előnye. Azonban még nem kapta meg az nemzetközi szerepléshez elengedhetetlen UEFA-licencet, ha kérvényét elutasítják, akkor még a hetedik helyen végző együttes is reménykedhet az EL-indulásban.

Az már biztos, hogy az élvonaltól a Parma, a Cesena és a Cagliari búcsúzik a szezon végén.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply