A Schalke edzője távozik

2015. May 26. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

Roberto di Matteo
A Schalke labdarúgócsapatának olasz vezetőedzője, Roberto Di Matteo csalódottság és nézeteltérés miatt lemondott.

A Chelsea korábbi szakvezetője októberben a 11. helyen vette át a gelsenkircheniek irányítását, vele 29 mérkőzésen 12 győzelmet, hét döntetlent és 10 vereséget könyvelt el az együttes, és végül a Bundesliga 6., Európa Liga-indulást érő helyén zárt.

Ugyan a felek kölcsönösen elégedettek voltak, Di Matteo úgy nyilatkozott, hogy a klub a jövőre nézve képtelen volt megfelelő feltételeket ígérni. “Az utóbbi két napban nagyon sokat beszélgettem Horst Heldt sportigazgatóval, nem csupán az elmúlt hét hónap történéseiről, hanem az előttünk álló időszakról is. Bár ezek a megbeszélések előremutatóak voltak, kiderült, hogy eltérőek az elképzeléseink” – mondta.

Di Matteo elárulta, hogy ő felvázolta elképzeléseit, hogyan lehetne a klub még sikeresebb, és ehhez milyen feltételek szükségesek, de egy ponton világossá vált számára, hogy a Schalke ezeket a feltételeket a belátható jövőben nem lenne képes megteremteni.

“Sajnos a klub nem tudta vállalni azokat a feltételeket, amelyek garantálták volna a sikert. Ezért úgy gondoltam, az a legjobb, ha mással folytatja a csapat” – tette hozzá. A szakember mellett ugyancsak távozott segítője, Attilio Lombardo és a kapusedző Massimo Battara is.

Heldt megerősítette a történetet, és elmondta, szó nincs arról, hogy a klub vált volna meg Di Matteótól. “Minden híresztelés alaptalan, Roberto döntött így, mi pedig megkezdtük az új edző felkutatását” – mondta.

Ugyancsak edzőt vált az Eintracht Frankfurt, ahol Thomas Schaaf a sajtóban őt ért támadások miatt ugyancsak kedden jelezte, hogy felbontja 2016-ig szóló szerződését.

A Bundesliga 2014-15-ös idényéből még két mérkőzés van hátra, a Hamburg és a Karlsruhe osztályozót vív egymással. Az első mérkőzésre csütörtökön kerül sor, a Hamburg hazai győzelmére 11/10 az odds, a döntetlenre 9/4, míg a Karlsruhe idegenbeli sikerére 5/2 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply