Nemzetközi szereplésre vágyik a Haladás

2014. April 17. Thursday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Erőn felül teljesít a Haladás labdarúgócsapata a 2013-14-es szezonban, Artner Tamás együttese ugyanis hat fordulóval a bajnokság vége előtt a harmadik helyen áll, és reális esélye van a bronzéremre.

Radó András

A szombathelyiek az aranyéremről már nem igazán álmodhatnak, hiszen a listavezető Debrecen nyolcpontos előnnyel vezet előtte, de a második helyezett Győr még utolérhető lenne: az ETO 44, a Haladás 41 ponttal rendelkezik.

Szombathelyen azonban már a bronzéremmel is beérnék, hiszen a dobogó nemzetközi kupaindulást is jelentene, amire eddig kétszer volt példa a klub történetében. Az 1975-76-os KEK-sorozatban a máltai Valletta FC 8-1-es kiverése után az osztrák Sturm Graz állította meg az együttest (otthon 1-1-es döntetlent ért el, idegenben 2-0-ra kikapott). A 2009-10-es Európa Liga-szereplés hasonló teljesítménnyel zárult, a selejtező első fordulójában a kazah Irtisz Pavlodar ellen idegenben szerzett góllal sikerült továbbjutni (1-0, 1-2), a svéd Elfsborg azonban nehéz feladatnak bizonyult (0-0, 0-3).

Az utolsó hat fordulót tekintve azonban talán a legkönnyebb helyzetben a szombathelyiek vannak a riválisokkal – a két-két ponttal mögötte lévő Videoton, Ferencváros, Diósgyőr trióval – szemben. A Haladás két kiesőjelölt ellen folytatja, a Kaposvár után ugyanis a Mezőkövesddel játszik, a Paks és a Pécs is verhető ellenfélnek tűnik, nagy csatára van kilátás viszont Diósgyőrben, illetve a Fradi ellen a Rohonci úton. A Hali remek szereplése azért lehet meglepő, mert a klub rendelkezik az NB I egyik legalacsonyabb éves költségvetésével, a tabella élmezőnyében szereplő együtteseknél 5-8-szor annyi pénzből gazdálkodnak, mint a szombathelyi gárdánál.

A szombati játéknapon a sereghajtó Kaposvár otthonából szeretné elhozni a három pontot a Hali: a hazaiak győzelmére 3.30 az odds, a döntetlenre 3.10, míg a vendégek sikerére 2.30 szorzóval lehet fogadni.

“Örülök, hogy végre sikerült gólt szereznem, és egyből kettőt is” – nyilatkozta Hrepka Ádám, akinek duplájával legutóbb sikerült legyőzni a Honvédot. “Amikor télen ideszerződtem, tudtam, hogy jó csapatunk lesz. Azt is tudom, milyen erőt képviselnek a riválisaink, és bár két pont az előnyünk Diósgyőr, a Ferencváros és a Videoton előtt, nem állítanám biztosra, hogy ott is maradunk a dobogón. De minden elkövetünk az éremért.”

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply