Nem adja fel a Manchester City

2014. April 17. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Újabb csalódás érte a Manchester City-szurkolókat, a kedvencek ugyanis a Liverpooltól elszenvedett 3-2-es vereség után szerdán, egy elmaradt bajnoki pótlásán 2-2-es döntetlent értek el a kiesés elől menekülő Sunderland ellen, és ez a botlás később akár az aranyérmükbe is kerülhet.
Edin Dzeko

Dzekóék sorsa már nem a saját kezükben van.

A Manchester City ráadásul a döntetlent hazai pályán érte el úgy, hogy bár Fernandinho a 2. percben vezetést szerzett, Connor Wickham az utolsó húsz percben megfordította az eredmény. A 2-2-t végül Samir Nasri a 88. percben állította be, de a Sunderland így is csak a második pontját szerezte a legutóbbi kilenc bajnokiján.

Manuel Pellegrini, a City edzője szerint csapata mentálisan elfáradt, és ez a pontvesztés a bajnoki címbe is kerülhet. A csapat ugyanis már hatpontos hátrányban van, igaz, egy elmaradt mérkőzést még pótolnia kell.

“A liverpooli vereség nem fizikálisan, inkább fejben fárasztotta el a csapatot, most mentálisan nem sikerült rápörögnünk a mérkőzésre” – mondta.

“Kicsit frusztráltak vagyunk, de muszáj sikeresen befejezni a szezont, ezért megpróbálunk a hátralévő öt mérkőzésünk mindegyikén nyerni.”

Pellegrini reméli, hogy a sérült David Silvára már számíthat a következő, hétfői hazai bajnokin, amikor is a West Bromwich Albion látogat Manchesterbe. A hazaiak sikerére 1.20 az odds, a döntetlenre 7.00, míg a sérült Gera Zoltánt nélkülöző WBA sikerére 11.00 szorzóval lehet fogadni.

A szakember szerint az öt mérkőzés még nagyon sok lehetőséget rejt magában. “Emlékezzenek csak, két éve hat fordulóval a vége előtt nyolcpontos volt a Manchester City hátránya, a végén mégis bajnok lett. Nehéz ugyan a helyzetünk, de nem a mostani volt az utolsó meccsünk” – nyilatkozta.

A Manchester City sorsolása nem tűnik nehéznek, ugyan a legerősebb riválissal, az Evertonnal, illetve a szintén kiesés elől menekülő Crystal Palace-szal idegenben játszik, de a WBA mellett az Aston Villát és a West Ham Unitedet is hazai pályán fogadja.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply