Németh Krisztián Amerikába igazolt

2014. December 20. Saturday in Egyéb, Hírek

Fél évig kereste a megfelelő csapatot Németh Krisztián, míg végül egy Egyesült Államokbeli ajánlatot elfogadott: a 15-szörös magyar válogatott csatár az észak-amerikai profi futball-ligában, az MLS-ben szereplő Sporting Kansas Cityhez szerződött.

Generic

A 2009-ben U20-as világbajnoki bronzérmet szerző játékos 2007-ben, 18 évesen távozott az MTK-tól, de hiába volt három éven át a Liverpool igazolt játékosa, sohasem mutatkozhatott be a legjobbak között.

2009-ben előbb a Blackpool, majd az AEK Athén vette kölcsön, ottani teljesítménye keltette fel az Olimpiakosz figyelmét, de a görög sztárcsapatban is mindössze négy mérkőzésen játszhatott. Így aztán kölcsönben az Olimpiakosz Volosz, az MTK és a holland RKC Waalwijk következett, végül 2012-ben a Roda vásárolta meg.

Az első évadban 25 meccsen kettő, a 2013-14-es idényben 19 bajnokin nyolc gólt szerzett, de így sem tudta megakadályozni csapata kiesését. A holland másodosztály azonban már nem volt vonzó a számára, pedig a Rodának nagyon megy a játék, hiszen 18 forduló után a második helyen áll. Csak most már nem Németh, hanem a hét-hét találatnál járó Hohan Plat és Marc Höcher ontja a gólokat.

A Roda vasárnap a 12. helyen álló Den Bosch ellen lép pályára, a vendégek győzelmére 5.50 az odds, a döntetlenre 4.33, míg a Roda hazai sikerére 1.53 szorzóval lehet fogadni.

Némethet a nyáron hírbe hozták a Ferencvárossal, majd a lengyel Slask Wroclaw csapatával is, végül december 18-án a Sporting Kansas City bejelentette, hogy megállapodott a magyar játékossal.

“Örülök, hogy az amerikai ligában futballozhatok, nagyon feldob a lehetőség, várom a kezdést” – nyilatkozta Németh a klub hivatalos honlapján. Edzője az a 67-szeres amerikai válogatott Peter Vermes lesz, aki 1989-ben Győrben is játszott, és akivel a csapat 2013-ben bajnok lett. A most befejeződött szezon már nem sikerült ennyire jól, a Kansas a Keleti főcsoport ötödik helyén végzett, és a rájátszásban kikapott a New York Red Bullstól.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply