Gudjohnsen 14 év után lehet kezdő a Boltonban

2014. December 19. Friday in Angol Championship, Hírek

Gudjohnsen
Eddigi gyenge idegenbeli szereplése nem sok jót ígér a Bolton Wanderers labdarúgócsapatának az angol másodosztály 22. fordulójának nyitómérkőzésén. Az egyetlen pénteki találkozón Bogdán Ádám együttese a Millwallhoz látogat, amely ugyancsak 23 ponttal rendelkezik, így mindkét csapatot a hajszál választja el attól, hogy a 24 csapatos Championship kieső zónájában találja magát.

 

A hazaiak eddigi öt győzelmükből hármat otthon arattak, augusztusban a Leeds Unitedet 2-0-ra, a sereghajtó Blackpoolt 2-1-re verték, utolsó otthoni sikerüket pedig október 25-én a Cardiff City ellen aratták (1-0). A Bolton idegenbeli mérlege az egyik leggyengébb az egész bajnokságban, a tíz fellépés közül hétszer kikaptak, a Blackpool (1-1) és a Reading vendégeként (0-0) egy-egy pontot elraboltak, de nyerni csupán Birminghamben tudtak (1-0) még október 18-án. Ami még siralmasabb: tíz mérkőzésen csupán ötször voltak eredményesek távol a hazai közönségtől.

A Millwallban nagy veszteség, hogy a szélső, Lee Martin lábujjsérülése miatt hiányzik, szerencsére Nicky Bailey és Carlos Edwards felépült, míg a 32-szeres nigériai válogatott középső védő, Danny Shittu egykori klubja ellen léphet pályára.

A Boltonban 2000 óta először lehet a kezdőcsapat tagja a veterán izlandi válogatott csatár, Eidur Gudjohnsen, aki múlt szombaton csereként beállva harminc percet már kapott az Ipswich Town elleni gól nélküli döntetlennel zárult mérkőzésen. Persze az is elképzelhető, hogy ismét csak a hajrában számít rá Neil Lennon menedzser, ebben az esetben a 19 éves ír támadó, Conor Wilkinson kezdhet.

Max Clayton súlyos térdsérülése miatt egész szezonra kidőlt, de Craig Davies és Joe Mason sem egészséges még, így egyikükre sem számíthat a szakvezetés. Bogdán ugyan már százszázalékos állapotban van, de a kapuban egyelőre Andrew Lonergan helye megkérdőjelezhetetlen.

A hazaiak győzelmére 2.20 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Bolton idegenbeli sikerére 3.60 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply