A németek a továbbjutásért, a ghánaiak a versenyben maradásért küzdenek

2014. June 20. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Óriási csatára lehet számítani a G csoport második fordulójának szombati nyitómérkőzésén, a német-ghánai találkozón. A németek ugyanis a továbbjutásért, a ghánaiak pedig a versenyben maradásért lépnek pályára.

 

“Ugyanazzal az elszántsággal és lelkesedéssel kell játszanunk, mint az első meccsen” – nyilatkozta a németek csapatkapitánya, Phillip Lahm, aki várhatóan ezúttal is védekező középpályásként kap majd szerepet.

Az első fordulóban Portugália ellen – a mesterhármas szerző Thomas Müller vezetésével – 4-0-ra nyert Németország.

Érdekesség, hogy a németek négy éve, a dél-afrikai világbajnokságon is négygólos sikerrel rajtoltak, akkor az ausztrálok ellen, utána azonban 1-0-ra kikaptak a szerbektől. Ezután pedig éppen a ghánaiak elleni 1-0-ával, Mesut Özil góljával biztosították helyüket a legjobb 16 között.

“Az a négy évvel ezelőtti botlás a második mérkőzésen egy figyelmeztetés volt, nem szabad kinyílnunk, és ugyanolyan komolyan kell venni a találkozót, mint az elsőt” – mondta Per Mertesacker, aki 100. válogatottságát ünnepelheti. Az Arsenal védője a tizenharmadik német futballista lehet, aki eléri ezt.

A ghánaiak jól játszottak ugyan az amerikaiak elleni első csoportmérkőzésen, de 2-1-es vereséget szenvedtek. Egy újabb kudarc szinte biztosan a búcsút jelentené a legutóbbi világbajnokságon negyeddöntős afrikai együttesnek.

A találkozó egyik érdekessége a Boateng testvérek párharca lehet, ugyanis Jérome a német védelmet erősíti, Kevin-Prince pedig a ghánaiak csatára. Utóbbi már kissé fel is borzolta a kedélyeket kijelentésével, amely szerint a németek gyenge pontja az lehet, hogy nincsen igazi vezérük a pályán, aki a szoros mérkőzéseken előlépne.

A csoport másik mérkőzésén a portugálok vasárnap találkoznak az amerikaiakkal.

sgg \ sgj \ ppd

MTI 2014. június 20., péntek 10:20

Related Articles

Leave a Reply