Nem számít esélyesnek Chile

2016. June 22. Wednesday in Copa America, Hírek

Eduardo Vargas
Az év idei egyik legnagyobb futballmeglepetését Chile válogatottja jelentette.

No nem azért, mert a Copa América címvédőjeként bejutott az idei centenáriumi sorozat elődöntőjébe, hanem ahogy megcselekedte ezt: az egy éve és 22 mérkőzés óta veretlen Mexikót ugyanis demoralizáló módon 7-0-val küldte haza.

A csapat egy 2-1-es vereséggel kezdett Argentína ellen, és a Bolívia (2-1), majd a Panama elleni sikerrel (4-2) szépen felépítette magát. A Mexikó ellen 4 gólig jutó Eduardo Vargas ugyanakkor azt állítja, ez a diadal még nem jelenti azt, hogy az elődöntőben Chile lenne az abszolút favorit Kolumbiával szemben.

“Dehogy számítunk esélyesnek. Egyszerűen játszottunk egy jó mérkőzést Mexikó ellen, de Kolumbia nagyon bonyolult feladatnak ígérkezik. Már el kell felejtenünk azt a 7-0-s meccset, nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy mi vár ránk” – mondta Vargas a magyar idő szerint csütörtök hajnalban játszandó mérkőzés előtt.

Juan Antonio Pizzi együttesének győzelmére a szorzó 2.50, a döntetlenre 3.20, míg Kolumbia sikerére 3.00. A felek legutóbbi kettő, egymás elleni csatája döntetlent hozott: 2015. november 13-án Arturo Vidal és James Rodriguez góljaival 1-1 lett a végeredmény Chilében, 2013. október 11-én viszont 3-3-as eredmény született úgy, hogy a 69. percig Chile idegenben 3-0-ra vezetett.

“Életem eddigi legfontosabb sikere a tavalyi Copa volt, amikor nyertünk, és a magasba emelhettem a serleget. Ez volt az első nagy győzelmünk, és most azért küzdök, hogy megismételjük. Egységes és nagyon jó csapatunk van, magabiztosan fogunk pályára lépni, és mindent beleadunk” – nyilatkozta a Hoffenheim játékosa, aki hat góljával vezeti a góllövőlistát a négy találatnál járó Lionel Messi előtt.

Az ellenfél kicsit veszített lendületéből, José Pékerman csapata két győzelem után 3-2-re kikapott utolsó csoportmérkőzésén Costa Rica ellen, Perut pedig csak tizenegyesekkel gyűrte le a negyeddöntőben.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply