Nem bírt Ecuadorral a holland válogatott

2014. May 18. Sunday in Egyéb, Hírek

Louis van Gaal
Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya már bő, harmincfős keretének kihirdetésekor is azt ecsetelte, hogy ötvédős rendszerrel szeretné pályára küldeni együttesét a nyári, brazíliai világbajnokságon.

 

Egyrészt azért, mert Kevin Strootman sérülése alapjaiban meghatározta korábbi elképzeléseit, másrészt, mert az 5-3-2-es szisztémából könnyedén válthat a csapat a megszokott 4-3-3-as rendszerre.

Az első komolyabb tesztre szombat este került sor, amikor a négy éve vb-döntőt vívó Hollandia Ecuadort fogadta Amszterdamban. A mérkőzés elején a dél-amerikai együttes Jefferson Montero révén vezetést szerzett, ezt még az első játékrészben Robin van Persie kiegyenlítette. Az eredmény már nem változott, a hollandok ugyan végig irányították a mérkőzést, de a szintén vb-résztvevő Ecuador védelme jól állta a sarat.

Van Persie szerint jól vizsgázott Van Gaal taktikája. “Az első félidőben ugyan kicsit zavart bennünket a rendszer, ezért nem is játszottunk jól. Ráadásul a vendégek korai vezetése sem segített bennünket. A szünet jót tette a csapatnak, a második játékrészben már azt hiszem, jobban ment a játék. Az ötvédős játék biztonságot nyújthat a csapatnak, ebből több lehetőségünk lesz váltani mérkőzés közben.”

A Manchester United csatárát az utolsó tíz percben a Schalke támadója, Klaas -Jan Huntelaar váltott. Van Persie azt mondta, örül, hogy vetélytársa is ott van a keretben, térdsérülése már a múlté, és minden mérkőzésen több játéklehetőséget kaphat, hiszen napról napra erősebb.

“Nem vagyok elégedett a játékkal, mert alacsony volt az iram, emiatt sohasem volt szabad emberünk a középpályán” – mondta a holland szövetségi kapitány, aki elmondta, egyértelmű, hogy az irányító posztot Wesley Sneijdernek vagy Rafael van der Vaartnak kell betöltenie.

Hollandia május 31-én Ghánával, június 4-én Wales ellen játszik felkészülési meccset. Az első világbajnoki csoportmérkőzésen, június 13-án Spanyolország lesz az ellenfél, a hollandok győzelmére 4.00 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a spanyolok sikerére 2.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply