Martino távozik Barcelonából

2014. May 18. Sunday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Tata Martino
Az Atlético Madrid elleni 1-1-es döntetlen nemcsak a Barcelona bajnoki aranyálmaitól való búcsút jelentette, de mint a mérkőzés végén kiderült, ez volt Gerardo Martino vezetőedző hattyúdala is a katalánok kispadján.

 

Az argentin edző ugyanis bejelentette, hogy egy év után távozik, és nem folytatja a munkát.

“Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam segíteni a csapatnak abban, hogy elérje célját” – mondta Martino, aki nem volt hajlandó válaszolni az újságírók kérdéseire a mérkőzés után. “Biztos vagyok benne, hogy játékosaim a jövőben sokkal nagyobb sikereket értnek majd el. Nem szeretnék többet mondani, csak azt, hogy köszönöm nekik a közös munkát. Messziről és közelről is csodáltuk ezeket a sztárokat, biztos vagyok benne, ha a szurkolók továbbra is rajonganak értük, akkor vissza fognak térni a siker útjára.”

Martino öt éven át dolgozott paraguayi szövetségi kapitányként, együttesét 2011-ben a Copa América döntőjébe vezette, de ott kikapott végül Uruguaytól. 2012 és 2013 között a Newell’s Old Boys csapatát irányította, onnan választotta ki a Barcelona a távozó Pep Guardiola utódjának.

Martino korábban már célzott arra, hogy döntött a jövőjével kapcsolatban, hiszen szerinte a Barcelona számára akkor véget ért a szezon, amikor az Atlético ellen kiesett a Bajnokok Ligájából, illetve elveszítette a Real Madrid elleni Király-kupa-döntőt. A Barca a szezonban egyetlen trófeát nyert mindössze, még tavaly nyáron a spanyol Szuperkupát.

A Barcelona következő edzője várhatóan a klub korábbi játékosa, Luis Enrique lesz, akinek neve már egy éve is felmerült, de akkor a katalán klub nem őt választotta. Luis Enrique idén a Celta Vigót irányította, ám két napja bejelentette, hogy nem folytatja a szakmai munkát.

A spanyol bajnokságban a nagy kérdések már eldőltek: az Atlético mögött a Barcelona, a Real Madrid és az Athletic Bilbao végzett. Az ötödik minden bizonnyal a Sevilla lesz, főleg, ha a bajnokság legutolsó mérkőzésén is nyer. Az esti bajnokin a Sevilla sikerére 1.85 az odds, a döntetlenre 3.60, míg az Elche idegenbeli győzelmére 4.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Leave a Reply