Nem akar vezetőedző lenni Van Basten

2015. June 26. Friday in Egyéb, Hírek

Nem szeretne újra vezetőedző lenni Marco van Basten, az eddigi egyik legjobb csatár, aki volt már Hollandia szövetségi kapitánya és az Ajax vezetőedzője is, de a stressz megviselte a szervezetét.

Generic

Az 58-szoros holland válogatott csatár 1988-ban Európa-bajnoki címet nyert, az Ajaxszal KEK-győztes, a Milannal kétszeres BEK-győztes lett, de sérülése miatt 31 évesen kénytelen volt abbahagyni. Az Ajax B csapatánál kezdett edzősködni 2003-ban, egy év múlva pedig holland szövetségi kapitánynak nevezték ki. 2008/09-ben az Ajaxot irányította, 2012 és 2014 között a Heereveennél tevékenykedett, tavaly az AZ Alkmaar szerződtette. De kicsivel több mint két hónap után a stresszre hivatkozva lemondott és átadta a munkát John van den Bromnak.

“Egyáltalán nem volt könnyű vezetőedzőként dolgozni. Most a szakmai irányításban csak második ember vagyok, ez sokkal jobb nekem, mert több szabadságot ad. Szeretek dolgozni a játékosokkal, kielemezni a különböző helyzeteket. Én ebben vagyok otthon” – nyilatkozta Van Basten.

“A vezetőedzőn mindig hatalmas a nyomás, nem szeretnék a közeljövőben bevállalni ilyen feladatot” – tette még hozzá.

Az AZ Alkmaar az elmúlt szezonban a PSV Eindhoven és az Ajax mögött a harmadik helyen végzett, így az Európa Ligában indulhat. A csapat 2015/16-os bajnoki elsőségére 20/1 a szorzó, a PSV címvédésére 11/8, az Ajax aranyára 6/4, míg a Feyenoord sikerére 13/2.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply