Nagyot csalódott csapatában Hiddink

2015. June 6. Saturday in Egyéb, Hírek

Guus Hiddink
Amióta Louis van Gaal távozott a holland labdarúgó-válogatott éléről, és Guus Hiddink kezébe került a szakmai irányítás, néha úgy tűnik, mintha a világbajnok bronzérmes elfelejtett volna futballozni.

Az Európa-bajnoki selejtezőket két idegenbeli vereséggel (Csehország 1-2, Izland 0-2) nyitó, majd hazai pályán Törökországgal csak 1-1-es döntetlent játszó válogatott a felkészülési mérkőzések során is képes elképesztő teljesítményekre.

Tavaly novemberben Mexikó verte 3-2-re Amszterdamban, de a helyi ArenA elátkozott hely lehet, mert pénteken az Egyesült Államok ellen is botrányosra sikerült a végjáték. A csapat a 70. percig 3-1-re vezetett Klaas-Jan Huntelaar kettő és Memphis Depay egy góljával (a vendégektől Gyasi Zardes volt eredményes), és semmi sem utalt az összeomlásra.

Aztán John Brooks a 70. percben szépített, az utolsó két percben pedig a két cserejátékos, Daniel Williams és Bobby Wood is betalált, 4-3-as sikerhez segítve az amerikaiakat.

Ezek után nem meglepő, hogy Hiddink elégedetlenül nyilatkozott a mérkőzés után. „Nem csupán az utolsó húsz perc miatt vagyok elégedetlen, hanem az egész játék miatt. Hiába alakítottunk ki számtalan helyzetet, képtelenek vagyunk ezekkel élni. Ráadásul 0-0-nál két vagy három bravúrt is be kellett mutatnia kapusunknak, Jasper Cillessennek.”

A 78. percben csereként pályára lépő Wesley Sneijder sem értette, mi történt a csapattal: “Elképesztő hibákat követtünk el a mérkőzésen, kiábrándító volt az egész.”

A csapat legközelebb jövő pénteken, június 12-én lép pályára Lettországban, és ha nem nyer, akkor nagy bajba is kerülhet a továbbjutást illetően. Lettország győzelmére 14/1 az odds, a döntetlenre 6/1, míg Hollandia sikerére 1/6 szorzóval lehet fogadni.

A hétpontos Hollandiát az éllovas csehek hat, az izlandiak öt ponttal előzik meg, de nem lehetnek nyugodtak az öt pontnál járó, de a pótselejtezőben bízó törökök miatt sem.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply