Nagy lépest tehet a BL-ben az MTK

2014. August 11. Monday in Egyéb, Hírek

Nagy lépést tehet a továbbjutás felé vezető után a magyar bajnok MTK női labdarúgócsapata, amely hétfőn lejátssza második Bajnokok Ligája-selejtezőjét a montenegrói négyes tornán.

Generic

Medgyes Péter együttese a kvalifikáció során az első, pénteki mérkőzésen 3-0-ra verte az észt Pärnut, a gólok közül Kaján Zsanett kettőt, Papp Dóra egyet szerzett. A nap másik meccsén a szlovén Pomurje 4-0-ra elgázolta a hazai Ekonomiszt együttesét, és miután hétfőn 17 órától utóbbi lesz az ellenfél, egy esetleges győzelem komoly helyzetbe hozná a magyar klubot.

Az MTK győzelmére 23.00 az odds, a döntetlenre 15.00, míg a hazaiak sikerére 1.04 szorzóval lehet fogadni.

A montenegróiak edzője, Zdravko Jaukovic azonban a 0-4-es kezdés ellenére is bizakodó. “Gyakorlatilag mind a négy gólunkat mi ajándékoztuk az ellenfélnek, amely jobb volt, de nem bírt lejátszani bennünket a pályáról. Igyekeztünk levenni a lányok válláról a terhet, de nem sikerült megoldanunk a pszichológiai nyomás csökkentését. A négygólos vereség ellenére bizakodva várom a folytatást, mert úgy érzem, a csapat így is előrelépett” – nyilatkozta.

Ami az MTK-t illeti, a keretből már az utazás előtt kidőlt az egyszeres válogatott, 21 éves Erdélyi Tamara, a krónikus térdsérüléssel bajlódó kapusra újabb műtét, majd legalább két hónapos rehabilitáció vár. Várhatóan kihagyja a második meccset Tell Zsófia is, a védő ugyanis nem tudott részt venni a csapat vasárnapi, podgoricai edzésén. A játékos még szombaton rúgást kapott a térdére, így rá nem számíthat a szakvezetés.

A csapat augusztus 14-én, csütörtökön a szlovén Pomurje ellen zárja a selejtezőt.

A női BL 2014-15-ös kiírása szerint a nyolc selejtezőcsoportból az első helyezett együttesek, illetve a két legjobb csoportmásodik jut a legjobb 32 közé, ahonnan egyenes kieséses rendszerben oda-visszavágós párharcokkal folytatódik a küzdelem. A finálét a berlini Friedrich-Ludwig-Jahn-Sportparkban rendezik 2015. május 14-én.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply