Vermaelennel erősített a Barcelona

2014. August 11. Monday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Thomas Vermaelen
Az Arsenal együtteséből erősített a Barcelona labdarúgócsapata, miután ötéves megállapodást kötött Thomas Vermaelennel.

 

A katalán együttes csapatrészei közül a védelem teljesített a leggyengébben a 2013-14-es idényben, legalábbis az új szakvezető, Luis Enrique szerint, aki úgy döntött, meg kell erősíteni a hátsó alakzatot. Ennek érdekében hosszú tárgyalássorozat végén megszerezte az Ágyúsok belga középső védőjét, akinek vételáráról egyik fél sem árult el hivatalos összeget, a brit sajtó azonban úgy tudja, Vermaelen 15 millió angol fontért érkezett Barcelonába.

“Az Arsenal vezetősége és stábja szeretné megköszönni Thomas Vermaelen eddigi szolgálatát és sok sikert kíván neki a jövőre nézve” – olvasható az Arsenal közleménye a klub hivatalos honlapján.

A Daily Mail úgy tudja, a Manchester United lesz a legcsalódottabb, hiszen szintén 15 millió fontot kínált a játékosért, Arséne Wenger azonban csak úgy üzletelt volna a bajnoki riválissal, ha némi készpénz mellett Chris Smallingot is megkapja.

A 28 éves Vermaelen 2009-ben csatlakozott az Arsenalhoz, miután kilenc évet töltött az Ajax szolgálatában, és hamarosan a szurkolók kedvencévé vált. Az előző szezonban azonban sérülés miatt csak 21 mérkőzésen jutott szóhoz, mert nem tudta kiszorítani se Laurent Koscielnyt, se Per Mertesackert a kezdőcsapatból.

Vermaelennek a spanyol együttesnél sem lesz könnyű dolga, Gerard Piqué és a fiatal Marc Bartra mellett ugyanis már érkezett a Valencia francia válogatott védője, Jeremy Mathieu is. Így viszont végre Javier Mascherano is visszakerül megszokott helyére, az elmúlt időszakban többnyire középső védőként szerepeltetett argentin játékos a világbajnokságon bebizonyította, az igazi helye a középpályán van.

A Barca augusztus 24-én az Elche ellen kezdi a bajnokságot, a katalánok hazai győzelmére 1.10 az odds, a döntetlenre 9.00, míg az Elche idegenbeli sikerére 21.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Leave a Reply