Mutu hazatér Romániába

2014. January 14. Tuesday in Egyéb, Hírek

Decemberben már beharangozta, hogy hamarosan visszatér a román élvonalba Adrian Mutu, a francia Ajaccio 77-szeres román válogatott csatára.
Adrian Mutu

Mutu befejezi légiós pályafutását, irány Románia!

A 35 éves játékos hivatalosan kedden bontotta fel a szerződését a Ligue 1 sereghajtójával, és román sajtóértesülések szerint a Petrolul Ploiestinél folytatja pályafutását.

Az öntörvényű, nehezen kezelhető csatár az Arges Pitestiben kezdte pályafutását, majd a Dinamo Bucuresti érintésével 2000-ben kezdte meg vándorútját Európa nagycsapatai között. Szerepelt az Inter, a Verona, a Parma, a Chelsea és a Juventus együtteseiben, majd a torinóiak másodosztályába sorolásakor 2006-ban a Fiorentinához igazolt, ahol 2011-ig öt szezont húzott le, és 112 mérkőzésen 54-szer volt eredményes,

2011-ben a Cesena, majd két éve az Ajaccio következett, utóbbiban tavaly 26 bajnokin tizenegy gólt szerzett, idén azonban kilenc összecsapáson nem talált be az ellenfelek hálójába.

A válogatottban összesen 35-ször volt eredményes, ezzel az örökranglistán utolérte a legendás Gheorghe Hagit. Utolsó gólját éppen a magyarok elleni, 2013. március 22-i mérkőzésen szerezte, amely után összekülönbözött Victor Piturca szövetségi kapitánnyal, és nem kapott több meghívót a nemzeti csapatba.

A Petrolul Ploiesti eddig sem panaszkodhatott, hiszen 19 forduló után a bajnokság második helyén áll az Astra Giurgiu mögött, igaz, a vesztett pontok tekintetében a két meccsel kevesebbet játszott Steaua mindkettőnél jobban áll. Ráadásul a tunéziai Hamza Younés kilenc, a kongói Férébory Doré öt gólnál jár a csatárok közül, így Mutunak nehéz dolga lesz bekerülni a kezdőbe.

Az Ajaccio húsz forduló után egy győzelemmel és hat döntetlennel, mindössze kilenc pontot gyűjtve a francia élvonal utolsó helyén áll, szombaton a 14. helyen álló Nice otthonába látogat. A hazaiak győzelmére 1.50 az odds, a döntetlenre 3.75, míg a korzikaiak sikerére 7.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply