Montenegrói pályaedzőt kaptak a szerbek

2014. August 20. Wednesday in Egyéb, Hírek

Dick Advocaat
Megnevezte segítőit Dick Advocaat, a szerb labdarúgó-válogatott újonnan kinevezett holland szövetségi kapitánya.

 

A szakember olyan edzőkkel vette magát körül, akiket már ismert korábban, így egyik fő támasza a 68 éves holland Bert van Lingen lesz, aki annak idején felfedezte Marco van Bastent is, és akivel a Glasgow Rangersnél, a Zenitnél, és legutóbb az orosz nemzeti csapatnál is dolgozott.

Sokkal pikánsabb, hogy pályaedzőnek egy montenegrói születésű szakembert kért fel, Zeljko Petrovic egykoron 18 alkalommal szerepelt a jugoszláv válogatottban, ott volt az 1998-as világbajnokságon is, játékosként pedig szerepelt a Sevilla és a PSV Eindhoven csapatában.

Vezetőedzőként a portugál Boavista, majd a holland RKC Waalwijk élén mutatkozott be, aztán dolgozott a holland Martin Jol mellett Hamburgban, Avram Grant segítőjeként a West Ham Unitednél, 2012-13 között pedig Guus Hiddinket segítette az orosz Anzsi Mahacskalánál.

“Minden annak kell alárendelnünk, hogy ott legyünk a 2016-os Európa-bajnokságon” – nyilatkozta. “Szerbia két egymás utáni világverseny kvalifikációját bukta el, katasztrofális lenne, ha ez történne harmadik alkalommal is.”

A legutóbb az Egyesült Arab Emírségekbeli Al-Shaab csapatát irányító tréner úgy véli, Advocaat meg akarja majd változtatni a szerbek taktikáját, de ez nem jelenti azt, hogy minden áron ragaszkodna a jellegzetes 4-3-3-as holland modellhez.

“Dick öreg motoros a szakmában, ha úgy látja, hogy ez a felállás a nyerő, akkor erre vált, de például legutóbbi állomáshelyein, a holland, a belga, a dél-koreai és az orosz csapatnál is próbálkozott mással. Tapasztalt és bölcs szakember, aki mindent az eredménynek rendel alá” – hangsúlyozta.

Petrovic szerint a szerb válogatott tapasztalt védelemmel és a középpályával rendelkezik, hiszen minden kulcsjátékos európai élklubokban futballozik. Elöl ugyanakkor tapasztalatlan, de szupertehetséges csatárok vannak, akiknek meg kell adni a lehetőséget. Az edzőpáros szeptember 6-án, Belgrádban Franciaország ellen fog debütálni, a barátságos mérkőzés után az első tétmérkőzést október 11-én Örményországgal vívja.

Szerbia 2016-os Eb-aranyára 101.00 az odds, a spanyolok címvédésére 6.00, a házigazda franciák elsőségére 7.00, míg a világbajnok németek Európa-bajnoki címére 4.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply