Monk nem a gólok száma alapján ítél

2014. October 28. Tuesday in Egyéb, Hírek

Wilfried Bony
Garry Monk, az angol Premier League-ben szereplő Swansea City menedzsere nem feltétlen a szerzett gólok száma alapján ítéli meg egy csatár teljesítményét.

 

Bár Wilfried Bony a legutóbbi három fordulóban négy gólt is szerzett, a Leicester City ellen duplázott, előtte még egyetlen gólt sem szerzett a bajnokságban, míg a csapat nyári szerzeménye, Bafetimbi Gomis a Premier League-ben még nem szerzett gólt a Swansea szerelésében.

Monk azonban nem feltétlen a gólokat várja egy csatártól, hanem sokkal jobban foglalkoztatja, hogy a labdarúgó mennyire csapatjátékos.

“A csatárok olykor jó, olykor rossz időszakokat élnek meg, attól függ, mennyi gólt lőnek, de nálam sokkal inkább a csapat játékához való hozzájárulás számít” – mondta a klub korábbi játékosa, aki az előző szezon végén vette át a csapat irányítását Michael Laudruptól. “Tudom, hogy a gólok alapján ítélik meg őket, és végül is ez a dolguk, viszont ha még nem is talál az ellenfél kapujába, lehet jó meccse. Wilfried és Bafetimbi is nagyon jól dolgozik az edzéseken, a meccseken is megteszik azt, amit kérünk tőlük. Mind a ketten jól teljesítenek, a lehetőséget is megkapják erre.”

Kedden a Liverpoolhoz látogat a Swansea az angol Ligakupa 4. fordulójában. A két csapat kilenc fordulót követően ugyanannyi, kilenc pontot szerzett a bajnokságban, a walesiek csupán jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a tabellán Steven Gerrardékat. Az előző szezonban a “vörösök” 4-3-ra nyertek az Anfielden bajnokin, idegenben 2-2-t játszottak egymással a felek.

A Liverpool sikerét 1.75 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 4.00, a vendég Swansea City győzelmére pedig 5.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply