Monizt menesztette a 1860 München

2014. September 24. Wednesday in Hírek, Német 2. Bundesliga

Ricardo Moniz
Ricardo Moniz mindössze nyolc tétmérkőzésen ülhetett a 1860 München labdarúgócsapatának kispadján, a Ferencváros korábbi edzőjét ugyanis a gyenge teljesítmény miatt szerdán menesztette a Bundesliga második vonalában szereplő klub.

 

Az évek óta a feljutással kacérkodó együttes az elmúlt szezonban sem remekelt, így Friedhelm Funkeltől április hatodikán megvált a klub, június 20-án pedig Ricardo Monizt nevezte ki. A szakember korábban már dolgozott Németországban, ahol 2008 és 2010 között a Hamburg alkalmazásában állt. Onnan szerződött Salzburgba, majd egy rövid ferencvárosi ténykedés után idén márciusban a lengyel Lechia Gdansk irányítását vette át.

A lengyel csapat az alapszakasz nyolcadik helyén éppen csak becsúszott a felsőházba, ahol azonban az utóbbi évtizedek legjobb teljesítményével a negyedik helyen zárt. Ugyan Moniznak 2016-ig szóló szerződése volt, nem tudott ellenállni a müncheniek hívásának, de a németországi munka teljes kudarcba fulladt.

A kupában ugyan a Holstein Kiel ellen sikerült fordítani (2-1), a bajnokságban azonban hét forduló alatt csak egy győzelmet aratott a csapat, St. Paulit verte ugyancsak 2-1-re idegenben. A keddi, sandhauseni 1-0-s vereség után azonban már nem nézhették tétlenül a vezetők sem, és megköszönték Moniz munkáját.

“Ricardo nagyon meglepődött a döntésen” – nyilatkozta Gerhard Poschner sportigazgató. “De rosszak az eredményeink, és rossz pozícióban vagyunk a tabellán. Gyengén futballozunk, így döntetnünk kellett.”

A pénteki, Greuther Fürth elleni hazai mérkőzésre már az eddigi másodedző, Markus von Ahlen készíti fel a 13. helyen szerénykedő csapatot. Számára nem lesz ismeretlen a szerepkör, hiszen Alexander Schmidt, illetve Friedhelm Funkel menesztését követően dolgozott már ideiglenes vezetőedzőként.

A Bundesliga II hetedik fordulójának rangadóját csütörtökön játsszák, a 2. helyezett Bochum a 6. helyen álló Fortuna Düsseldorfot fogadja. A hazaiak győzelmére 2.15az odds, a döntetlenre 3.40, míg a vendégek sikerére 3.30 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply