Megtörné a 21 éves átkot a Sheffield Wednesday

2014. September 24. Wednesday in Angol Championship, Hírek

Stefan Jovetic
A másodosztályú Sheffield Wednesday labdarúgócsapata szeretné folytatni a meglepetések sorozatát az angol Ligakupa harmadik fordulójában.

 

Kedden az Arsenal és az Everton már elbúcsúzott az esélyek közül, és a Liverpool is csak gigantikus büntetőpárbajban verte a másodosztályú Middlesbrough csapatát.

A Sheffield Wednesday dolga hasonlóan nehéz lesz, a Championship hatodik helyezettje ugyanis a bajnok Manchester City otthonában lép pályára. A sheffieldiek az idei szezonban mindössze egyszer kaptak ki eddig, négy győzelem (ebből hármat idegenben arattak) és három döntetlen mellett csak a Nottingham Forest győzött ellene 1-0-ra. A Ligakupában már két fordulót is sikerrel vettek, augusztusban előbb a Notts Countyt verték 3-0-ra, majd a Burnley pályáján győztek 1-0-ra.

A Manchester City ugyancsak a hatodik helyen áll egy osztállyal feljebb, két győzelem mellett a legutóbbi három bajnokin csak két pontot sikerült szereznie az együttesnek: a Stoke City elleni hazai 1-0-s vereség után 2-2-t játszott az Arsenallal és 1-1-et a Chelsea-vel.

Pablo Zabaleta eltiltás miatt nem léphet pályára, Sergio Agüero térd-, míg David Silva bokasérüléssel bajlódik, Samir Nasri pedig húzódását kezelteti, így várhatóan nem kockáztatja meg a pályára lépést.

A vendégeknél két középpályás hiányzik, Kieran Lee ágyék-, Sam Hutchinson pedig hátsérülés miatt marad le a csatáról. A kapuban várhatóan nem a bajnokikon remeklő Keiran Westwood, hanem a korábbi két Ligakupa-meccsen védő Chris Kirkland jut majd szóhoz.

A hazaiak győzelmére 1.28 az odds, a döntetlenre 6.50, míg a Sheffield Wednesday idegenbeli sikerére 11.00 szorzóval lehet fogadni.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, a Manchester City a legutóbbi kilenc meccsen veretlen maradt, öt győzelem mellett négyszer döntetlent játszott. A sheffieldiek utoljára 1993-ban győztek, igaz, abban az évben kétszer is elpáholták a riválist, mindkétszer Manchesterben.

A Ligakupában 35 éve találkoztak utoljára, akkor a második fordulóban az idegenbeli 1-1-et követően a Manchester City hazai pályán 2-1-re hozta a megismételt találkozót.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply