Moniz Münchenben folytatja

2014. June 6. Friday in Egyéb, Hírek

Nem maradt sokáig Lengyelországban Ricardo Moniz, a Ferencváros egykori edzője, aki három hónap után távozott a Lechia Gdansk együttesétől, és elfogadta az 1860 München ajánlatát.
Ricardo Moniz

Monizt marasztalták Gdanskban, de ő Münchent választotta.

A holland szakember március végén csatlakozott a gdanski együtteshez, amellyel története egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy az alapszakasz nyolcadik, éppen csak felsőházi rájátszást jelentő helye után végül a 4. helyen zárt. A Lechia ezzel múlt vasárnap történelmet írt, ugyanis több mint ötven éve nem végzett ennyire előkelő helyen. Annak ellenére, hogy a klub marasztalta volna még egy évre, Moniz úgy döntött, elfogadja a müncheni ajánlatot, és egy plusz egy évre aláírt.

“Számomra nagyon fontos volt, hogy olyan csapatnál dolgozhassak, amely közelebb van Hollandiához” – nyilatkozta a 49 éves szakember a Voetbal International portálnak. “Az 1860 München nemcsak egy klub a sok közül, nagyon gazdag a történelme, kéthetente az Allianz Arenában játszhat, és ez a fiatalokat még inkább feldobja.”

A korábban a Hamburgnál és Salzburgban is dolgozó szakember pályafutása eddigi legnagyobb sikereit az osztrák klubnál érte el, ahol 2012-ben bajnok és kupagyőztes lett.

A müncheni együttesnél nagy kihívás vár rá, a Király Gábort is soraiban tudó klub ugyanis 2004-ben kiesett az élvonalból, azóta a másodosztály hetedik helyénél sohasem végzett előkelőbb pozícióban. Idén a csapat szintén 7. lett, 12 ponttal elmaradva a már osztályozót érő harmadik helytől.

Friedhelm Funkel edzőt áprilisban menesztették, az utolsó fordulókban már Markus von Ahlen irányította a csapatot, ő a jövőben Moniz segítőjeként dolgozik majd tovább. A klub vezetése Gerhard Poschner személyében új klubigazgatót nevezett ki, az egykori stuttgarti és dortmundi játékos választotta ki az új edzőt is.

A németek azonban egyelőre a világbajnokságra figyelnek, a válogatott június 16-án Portugália ellen kezd, győzelmére 2.10 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a portugálok sikerére 3.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply