Mitroglunak bérelt helye van a görög keretben

2014. May 15. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Kosztasz Mitroglu annak ellenére bekerült a görög labdarúgó-válogatott bő keretébe, hogy pályafutása egyik legrosszabb néhány hónapját futotta a Fulham együttesében.
Georgios Samaras

A görögök Kolumbia ellen kezdik meg a világbajnokságot.

A görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos is beállt a sorba, és kihirdette a csapat világbajnoki keretét, igaz, még csak egy bő, 29 fős névsorral állt elő. A Fulham támadója, Kosztasz Mitroglu annak ellenére bekerült a keretbe, hogy meglehetősen gyenge szezont produkált. Pontosabban januárban igazolt az angol élvonalbeli együtteshez, ahol csupán három bajnokin lépett pályára és egyetlen gólt sem szerzett. Igaz, még így is ő az egyik legértékesebb görög labdarúgó.

A bő keret nagy részét Görögországban játszó focisták alkotják, 14-en keresik otthont a kenyerüket, a bajnok Olimpiakoszból hat játékos is kapott meghívót.

A görög keret:

  • kapusok: Alexandrosz Corvasz (Apollon), Mihalisz Szifakisz (Atromitosz), Oresztisz Karnezisz (Granada), Panaglotisz Glikosz (PAOK), Sztefanosz Kapino (Panathinaikosz)
  • védők: Avram Papadopulosz (Olimpiakosz), Dimitrisz Sziovasz (Olimpiakosz), Kosztasz Manolasz (Olimpiakosz), Jannisz Manaitisz (Olimpiakosz), José Holebasz (Olimpiakosz), Szokratisz Papasztatopulosz (Borussia Dortmund), Jorgosz Cavellasz (PAOK), Lukász Víntra (Levante), Vaszílisz Toroszídisz (AS Roma)
  • középpályások: Alexandrosz Ciolisz (Kayserispor), Andreasz Szamarisz (Olimpiakosz), Kosztasz Kacuranisz (PAOK), Jorgosz Karagunisz (Fulham), Panajotisz Tahcidisz (Torino), Szotirisz Ninisz (PAOK), Joannisz Fetfacidisz (Genoa), Kosztasz Fortunisz (Kaiserslautern), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Bologna), Panajotisz Kone (Bologna)
  • támadók: Dimitrisz Papadopulosz (Atromitosz), Dimitrisz Szalpingidisz (PAOK), Jorgosz Szamarasz (Celtic Glasgow), Konsztantinosz Mitroglu (Fulham), Theofanisz Gekasz (Konyaspor)

A görögök Kolumbia, Elefántcsontpart és Japán válogatottjával mérkőznek majd meg a június 12-én kezdődő vb csoportszakaszában. Kolumbiával játsszák az első mérkőzésüket a görögök, akiknek a győzelmére 5.50 az odds, a döntetlenre 3.50, a kolumbiaiak sikerére pedig 1.66 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply