Mitroglu túlélte a keretszűkítést

2014. May 21. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Dimitris Salpingidis
Annak ellenére bekerült a görög labdarúgó-válogatott 23-as világbajnoki keretébe Kosztasz Mitroglu, hogy pályafutása eddig talán legrosszabb hónapjai vannak mögötte.

 

Kosztasz Mitroglu nem kezdte rosszul a szezont az Olimpiakosz színeiben, a görög bajnokságban és a Bajnokok Ligája selejtezőiben is többször eredményes volt, a télen pedig szerződtette a Fulham. Rossz választás volt azonban az angol csapat a görög csatárnak, hiszen január óta mindössze három mérkőzésen lépett pályára, és összesen 151 percet szerepelt a Premier League-ben, ahol ezidő alatt egyetlen gólt sem szerzett.

Ez azonban nem zavarta a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Fernando Santost, és nemcsak a bő világbajnoki keretbe hívta meg, hanem a keretszűkítés után is bennhagyta őt a csapatban.

A keretszűkítésnek szinte csak a hazai bajnokságban szereplő játékosok estek áldozatául, az Olympiakoszból és a PAOK-ból négyen-négyen maradtak, a Panathinaikosz Sztefanosz Kapino kapus révén képviselteti magát. A keret további 14 tagja légiós: hatan olasz, ketten-ketten török, spanyol és angol klubot képviselnek, és érkezett egy-egy légiós Skóciából, illetve Németországból is.

A 23 fős görög világbajnoki keret:

  • kapusok: Oresztisz Karnezisz (Granada), Panagiotisz Glikosz (PAOK), Sztefanosz Kapino (Panathinaikosz).
  • védők: Kosztasz Manolasz, Jannisz Maniatisz, Jose Holebas (mind Olimpiakosz), Szokratisz Papasztathopulosz (Dortmund), Giorgiosz Cavellasz (PAOK), Lukasz Vyntra (Levante), Vaszilisz Toroszidisz (Roma), Vangelisz Morasz (Verona).
  • középpályások: Alexandrosz Ciolisz (Kayserispor), Andreasz Szamarisz (Olimpiakosz), Kosztasz Kacuranisz (PAOK), Giorgosz Karagunisz (Fulham), Panagiotisz Tachcidisz (Torino), Joannisz Fetfacidisz (Genoa), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Bologna) Panagiotisz Kone (Bologna).
  • csatárok: Dimitrisz Szalpingidisz (PAOK), Giorgiosz Szamarasz (Celtic), Kosztasz Mitroglu (Fulham), Teofanisz Gekasz (Konyaspor).

A görögök Kolumbia, Elefántcsontpart és Japán válogatottjával mérkőznek majd meg a június 12-én kezdődő vb csoportszakaszában. Kolumbiával játsszák az első mérkőzésüket, győzelmükre 5.50 az odds, a döntetlenre 3.50, a kolumbiaiak sikerére pedig 1.66 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply