Conte marad a Juventusnál

2014. May 21. Wednesday in Hírek, Olasz Serie A

Eldőlt, hogy a következő idényben is Antonio Conte irányítja majd a Juventus labdarúgócsapatát, noha az utóbbi időben számos találgatás látott napvilágot a sikeredző jövőjéről.
Antonio Conte

A Juve bizalmat szavazott Contének.

“Senki sem pótolhatatlan” – nyilatkozta nemrég Luciano Moggi, a Juventus volt igazgatója, utalva arra, hogy Antonio Conte és a Juventus vezetősége között nem volt minden rendben az utóbbi időben. Moggi szerint Conténak távoznia kell a Juventustól, mivel egy középszerű Bajnokok Ligája-csoportból sem tudta továbbjuttatni a csapatot. A klub vezetői azonban inkább arra koncentráltak, hogy a Juventus évek óta verhetetlen Olaszországban, és az idén is megnyerték a Scudettót Conte irányításával, ezért úgy döntöttek, hogy jövőre is marad a kispadon.

Az edző és a klubvezetés között jelentkező feszültséget egyébként sem a kupasikerek elmaradása okozta, hanem az, hogy a Juventus klubigazgatója, Beppe Marotta sokszor Conte kifejezett kérése ellenére adott el, vagy vett meg egy-egy játékost. A vezetőedző ezt követően egyre többször nyilatkozott szókimondóan a sajtóban, amit nem néztek jó szemmel Marottáék, és számos hír látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Conte elhagyja a csapatot. Nagyon kapós volt az európai piacon, több angol klub is szerette volna vinni, de hírbe hozták a Milannal, ahol a kérdéses sorsú Clarence Seedorf utóda lehetett volna, illetve hallani lehetett a Monaco érdeklődéséről is.

A jelek szerint azonban sikerült elsimítani a problémákat a Juventusnál, hiszen a klub hétfőn hivatalosan a Twitter-oldalán jelentette be, hogy Antonio Conte marad a labdarúgócsapat vezetőedzője.

Conte nem tudta a BL-ben a döntőbe vezetni a csapatát, a fináléban az Atlético Madrid és a Real Madrid csap össze, az Atlético rendes játékidőben elért sikerére 4.00 az odds, a döntetlenre 3.50, a Real győzelmére pedig 1.90 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply