Miriuta távozik Kolozsvárról

2014. November 20. Thursday in Egyéb, Hírek

Vasile Miriuta
Pénzügyi problémák miatt távozik a CFR Cluj labdarúgócsapatának vezetőedzője, Miriuta László (Vasile Miriuta), és elképzelhető, hogy Magyarországon folytatja pályafutását. A szakember cottbusi munkája után a román Ceahlaul Piatra Neamt együtteséhez igazolt, és bár Pintér Attila szövetségi kapitánnyá választását követően a Győri ETO is hívta, végül tavaly decemberben a CFR Cluj ajánlatát fogadta el.

 

Az egykori kilencszeres magyar válogatott játékos összekapta a kolozsváriakat, már az előző szezonban sikerült megszorongatni az élmezőny egy-két tagját, a 2014-15-ös bajnokságban aztán a Steaua mögötti második erővé nőtte ki magát a csapat. A CFR 14 forduló után a második helyen áll, kilenc győzelmet aratott (legyőzte többek között a Petrolul Ploiestit és a Dinamót is), és két döntetlen mellett csupán a Steauától (0-1), a Marosvásárhelytől (0-2) és a Brassótól (1-2) kapott ki.

A román lapok úgy tudják, Miriuta a CSMS Iasi elleni vasárnapi mérkőzést követően búcsúzik, a hazaiak győzelmére 1.36 az odds, a döntetlenre 4.75, míg az utolsó előtti helyen álló, eddig mindössze egy győzelmet szerző Iasi idegenbeli sikerére 8.00 szorzóval lehet fogadni.

A Prosport.ro portál csütörtökön azt írta, a csapatnak már bejelentette lemondási szándékát az edző, és a jövő héten már Győrben tárgyal ismét. A lap szerint az ETO szinte havonta ostromolta Miriutát, aki eddig vonakodott válaszolni, de a mostani helyzet mindkét félnek megfelelő lehet. Győrben ugyanis Horváth Ferenc november eleji távozása óta nincs edző, a csapatot egy ötfős szakmai stáb irányítja, de miután senkinek nincsen pro licence, gyorsan meg kell találni az ideálist megoldást.

Miriuta számára a győri klub különösen szívügy, korábban azt nyilatkozta, hogy szívesen dolgozna edzőként két egykori csapatánál, a Ferencvárosnál és az ETO-nál. A Rába-parton három szezont is lehúzott, és a közönség nagy kedvence volt.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply