Mindenkit kielemez a Salzburg edzője

2014. February 22. Saturday in Egyéb, Hírek

Gulácsi Péter

Gulácsi Péter még nem dolgozott ilyen aprólékos edzővel, mint Roger Schmidt.

Gulácsi Péter szerint az egészpályás letámadásnak és az ezt meghonosító edzőnek, Roger Schmidtnek köszönhető az, hogy a Bayern Münchent is legyőző Salzburg labdarúgócsapata ilyen remek formában szerepel az utóbbi időben.

A Salzburg 17 pont előnnyel vezeti az osztrák bajnokságot, a téli felkészülési időszakban hatalmas meglepetésre 3-0-ra legyőzte a szinte a teljes csapatával felálló, Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchent, csütörtökön pedig az Ajax otthonába látogatott az Európa Ligában. Az osztrákok Soriano tizenegyesével szereztek vezetést, majd Mané a kapust kicselezve növelte az előnyt. Az első félidő zárásaként a spanyol Soriano a félpályáról lőtte be a labdát, az Ajax kapusa, Jasper Cillessen hiába vetődött, esélye sem volt. A Salzburg 3-0-ra nyert, így a hazai visszavágó előtt gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást. Gulácsinak mindössze egyszer, a 93. percben volt védeni valója, amikor Siem de Jong lövését tolta ki.

A magyar kapus arra a kérdésre, hogy mitől ilyen jó a Salzburg, így válaszolt: “Rendkívül szisztematikus munka folyik az egész klubnál. Van egy játékfilozófiánk, amit sikerült tökéletesre fejleszteni: egészpályás letámadás, a védők bevonásával. Ez a stílus szokatlan az ellenfeleknek, rengeteget gyakoroljuk, kezdenek ráhangolódni a játékosaink.”

Gulácsi szerint ez a szemlélet Roger Schmidt edzőnek köszönhető, aki nagyon sok videós elemzést tart a csapatnak, és az ellenfél minden gyenge pontját észreveszi. “Ilyen aprólékos, profi, részletekre odafigyelő edzővel még nem találkoztam. Nagyon pontos elképzelése van a játékról, és meg is tudja valósítani” – mondta Gulácsi.

A Salzburg vasárnap a Trenkwalder Admira csapatát fogadja a bajnokságban, a hazaiak győzelmére 1.12, a döntetlenre 8.00, a vendégek sikerére pedig 19.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply