Mexikó történelmi tettre készül

2014. February 22. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

Javier Hernandez
A világbajnoki felkészülés jegyében az első, egészen korai mérkőzést március 5-én, Atlantában Nigéria ellen játssza a mexikói labdarúgó-válogatott.

 

Az együttes szövetségi kapitánya, Miguel Herrera az utolsó világbajnoki selejtezőre csak otthon játszókat hívott meg, ezúttal viszont több, Európában légióskodó klasszisára is számít.

A 24-es keretben ott van a Manchester United csatára, Javier Hernandez mellett többek között a Villarrealban szereplő Giovani Dos Santos és Javier Aquino, a Porto védője, Diego Reyes, illetve az Ajaccióban védő Guillermo Ochoa kapus is. Meghívást kapott a mexikói Club León 35 éves védője, Rafael Marquez is, aki korábban hét szezont lehúzott a spanyol Barcelonában.

“Nagyon kevés idő van arra, hogy a világbajnokságig összeálljunk, de Nigéria ellen már szeretném a meccset azzal a szemmel nézni, hogy kik azok a játékosok, akire számíthatok majd” – nyilatkozta Herrera, aki hozzátette, nagyon szeretne a válogatottal történelmi tettet végrehajtani a nyáron Brazíliában.
Herrera azért szeretne minél több légióst kipróbálni, mert az ezt követő összecsapáson, az április 2-án, Glendale-ben megrendezésre kerülő Egyesült Államok elleni mérkőzésen csak hazai bajnokságban szereplőkre számíthat, az időpont ugyanis nem hivatalos FIFA-játéknapon lesz.

Az európai klubszezon végén aztán beindul majd a pörgés, május 31-én Ecuador, június 3-án Bosznia-Hercegovina, három nappal később Portugália lesz az ellenfél. A csapat a világbajnokság első, június 13-i mérkőzésén Kamerun ellen mutatkozik be, a mexikóiak győzelmére 2.15 az odds, a döntetlenre 3.10, míg az afrikai együttes sikerére 3.60 szorzóval lehet fogadni. Az A csoportban még a házigazda Brazília, és Horvátország küzd a továbbjutásért.

A mexikóiak kerete:

  • Kapusok: Jesus Corona (Cruz Azul), Moises Munoz (America), Guillermo Ochoa (Ajaccio)
  • Védők: Diego Reyes (Porto), Rafael Marquez (Leon), Francisco Rodriguez (America), Enrique Perez (Atlas), Juan Carlos Valenzuela (America), Miguel Layun (America), Paul Aguilar (America), Miguel Ponce (Toluca), Hector Moreno (Espanyol)
  • Középpályások: Jose Juan Vazquez (Leon), Luis Montes (Leon), Juan Carlos Medina (America), Isaac Brizuela (Toluca), Carlos Pena (Leon), Giovani Dos Santos (Villarreal), Javier Aquino (Villarreal), Andres Guardado (Bayer Leverkusen), Hector Herrera (Porto)
  • Csatárok: Oribe Peralta (Santos Laguna), Javier Hernandez (Manchester United), Alan Pulido (Tigres)

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply