Messi, Ribéry és Ronaldo maradt versenyben

2013. December 9. Monday in Egyéb, Hírek

A címvédő argentin Lionel Messi (FC Barcelona), a francia Franck Ribéry (Bayern München), valamint a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) maradt versenyben a FIFA-Aranylabdáért.

 

A szűkített listát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hozta nyilvánosságra hétfő délután. A végső győzelemre szakértők szerint Ribérynek van a legnagyobb esélye, a francia válogatott szélsője ugyanis az elmúlt szezonban mindent megnyert, amit lehetett, azaz a német bajnokságban és kupában, illetve a Bajnokok Ligájában is első lett a Bayern Münchennel. A legutóbbi négy szavazáson diadalmaskodott Messi sikere ezúttal némiképp meglepetés lenne, az argentin szupersztár ugyanis az elmúlt idényből “csak” egy bajnoki és gólkirályi címet tud felmutatni a Barcelonával, ráadásul az idén sérülései miatt nem játszott folyamatosan csúcsformában.

Cristiano Ronaldo esete részben hasonló. A portugál támadó – aki 2008-ban már kiérdemelte az Aranylabdát – nem nyert ugyan trófeát a Real Madriddal, ugyanakkor elképesztő formában futballozik, ráadásul a világbajnoki pótselejtezőn a svédek elleni párharc során két mérkőzésen négy gólt szerzett, amivel akár át is írhatta a papírformát. Már csak azért is, mert a FIFA november 20-án, a vb-pótselejtezős párharc visszavágójának másnapján – hivatalosan a kevés beérkezett szavazat miatt – meghosszabbította a voksolást.

A győztest január 13-án, a FIFA zürichi gáláján nevezik meg.

sgg \ sgr \ sag

MTI 2013. december 9., hétfő 14:11

Related Articles

Leave a Reply