Menesztették az Austria edzőjét

2014. February 16. Sunday in Egyéb, Hírek

Generic újNyolc hónap után menesztette az Austria Wien labdarúgócsapata Nenad Bjelica vezetőedzőt, miután a klub vezetése úgy látta, vele még az ezüst- vagy bronzérem megszerzése sem látszik biztosítottnak.

 

A bécsi csapat tavaly megnyerte az osztrák bajnokságot, Bjelica ebbe a helyzetbe csöppent bele, és foglalta el a vezetőedzői posztot júniusban. A csapat azonban nem tudott összeállni, a Bajnokok Ligája-csoportköréből egy győzelemmel és két döntetlennel kipottyant, a Bundesligában pedig 23 forduló alatt mindössze nyolc győzelmet és hét döntetlent tudott felmutatni, amivel csupán az 5. helyen áll.

Az már hetekkel korábban kiderült, hogy a címvédésre nincs esély, hiszen a listavezető Salzburg előnye behozhatatlan (jelenleg 24 ponttal vezet a bécsiek előtt), ám azzal, hogy az utolsó öt fordulóban nem sikerült meccset nyerni, a dobogó is veszélybe került.

Az Austria utoljára december 3-án győzött (akkor 3-2-re verte a Sturm Grazot), azóta az Admira elleni 2-2, illetve a Ried és a szombati, Wiener Neustadt elleni hazai 1-1-es döntetlen mellett kikapott a Salzburgtól (0-4), és a Rapid Wientől (1-3).

“Valamit lépni kellett erre a helyzetre” – nyilatkozta Thomas Parits sportigazgató. “Nem jelenthetjük ki, hogy csak az edző a hibás a gyengébb szereplésért, ám hiába próbáltunk meg új játékosokat szerződtetni, és néhány intézkedést bevezetni a téli szünetben, ez sem hozta meg a várt hatást.

Meggyőződésem, hogy még elérhetjük a célunkat, és megszerezhetjük a nemzetközi kupaszerepléshez szükséges helyek egyikét.”

A szakmai munkát a szezon végéig ideiglenesen az amatőrcsapat edzője, Herbert Gager vette át, munkáját egyelőre Franz Gruber kapusedző segíti, de a szintén távozó segédedző, Rene Poms helyére hamarosan újabb szakember érkezik a stábba.

Az új edző jövő szombaton a Wolfsberger AC ellen mutatkozik be, a hatodik helyen álló hazaiak győzelmére 3.30 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a vendég Austria győzelmére 2.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply