Van Marwijknak megköszönték a munkát

2014. February 16. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Bert Van Marwijk

Mindössze 143 napot tölthetett a Hamburg kispadján Bert van Marwijk, a holland szakembert szombat este menesztette a német labdarúgó-bajnokság kiesőhelyén szerénykedő klub igazgatótanácsa.

 

A Feyenoorddal UEFA-kupát, a holland válogatottal vb-ezüstöt nyert szakember szeptember közepén vette át a munkát Thorsten Finktől, és bár két győzelemmel és két döntetlennel kezdett, elég gyorsan kifulladt csapata.

 

A Hamburg – a Bundesliga 1963 óta íródó történetének egyetlen klubja, amely még sohasem esett ki az élvonalból – ezt követően 11 mérkőzésen mindössze egyszer tudott nyerni (még novemberben a Hannovert verte 3-1-re), és sorozatban hét vereségnél tart. Ráadásul úgy, hogy a legutóbbi hat meccs közül ötször is három gólt kapott, de a kivételt jelentő szombati csata se tölthette el örömmel a szurkolókat, az újonc Eintracht Braunschweig ugyanis 4-2-re győzött ellene.

A súlyos vereséget nem nézhette tétlenül a klubvezetés, és Oliver Kreuzer sportigazgató még az éjjel bejelentette, Van Marwijknak, és segítőjének, Roel Coumansnak azonnali hatállyal távoznia kell. “Bert nagyon józanul, és megértéssel fogadta a döntést” – nyilatkozta Carl-Edgar Jarchow, a klub vezérigazgatója.

A szakvezetői posztra korábban Felix Magath is esélyesnek tűnt, a tréner azonban nem bírt várni, így néhány napja elfogadta az angol Fulham ajánlatát. A hamburgi kispadra most Mirko Slomka a legesélyesebb, aki 2010 és 2013 között a Hannovert irányította, és vezette a Bundesliga 4. helyén keresztül az Európa Liga csoportkörébe.

A Welt úgy tudja, hogy a másfél hónapja munka nélkül lévő 46 éves szakember mellett a klub felvette a kapcsolatot Martin Jollal, Ralf Rangnickkal és Lothar Matthäusszal is.

Bárki is lesz az utód, jövő szombaton nem akármilyen feladat vár rá, hiszen a Borussia Dortmund látogat Hamburgba. A dobogó harmadik helyén álló vendégek győzelmére 1.30 az odds, a döntetlenre 5.25, míg a Hamburg hazai sikerére 9.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply