A meleg győzte le az olaszokat

2014. June 22. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Thiago Motta

Thiago Motta szerint nem Costa Rica volt félelmetes az olasz válogatott számára a labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában, hanem a tikkasztó hőség, amely térdre kényszerítette az európaiakat.

 

Az olasz válogatott abszolút esélyesként várta a Costa Rica elleni csoportmeccset, miután nagy csatában, remek játékkal legyőzte előzőleg Angliát. Azonban a közép-amerikaiak ismét borították a papírformát, és Uruguay után újabb egykori világbajnokot győztek le.

A pénteki meccsen Olaszország feltűnően enerváltan focizott, míg a lelkes Costa Rica-iak második vb-meccsükön is kulturáltan fociztak. Jorge Luis Pinto együttese végül Bryan Ruiz találatával szerezte meg a három pontot, amellyel kivívta részvételét a legjobb 16 között, és amely Anglia kiesését is jelentette egyben.

Az olaszok az utolsó körben ki-ki meccsen Uruguayjal mérkőznek. Motta szerint a vereségben főként az elviselhetetlen meleg volt a főszereplő, a Pernambuco Arenában 29 fokban és 80 százalékos páratartalom mellett kellett focizniuk a feleknek.

“Nem mentség, de tény, hogy őrült hőség volt. Ezt az ellenfél remekül kezelte, nagyon intenzíven fociztak labdával, és anélkül is. Ha a hőmérséklet ideális lett volna, akkor egy teljesen más meccset játszhattunk volna” – jelentette ki Thiago Motta a vereség kapcsán.

Olaszország számára már egy döntetlen is elég Uruguay ellen: az olaszok sikerének az oddsa 2.80, a döntetlenre 3.30, az uruguayiak győzelmére 2.75 a szorzó. Arra, hogy Mario Balotelli betalál a dél-amerikaiak hálójába, 2.50 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply