Belgium egyenlíthet az oroszok ellen

2014. June 22. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Marc Wilmots

A világbajnokság előtt titkos favoritnak tartott belga labdarúgó-válogatott nagy nehézségek árán tudta csak megnyerni első mérkőzését: 0-1-ről fordítva két cserejátékos, Marouane Fellaini és Dries Mertens góljaival 2-1-re verte Algériát. Marc Wilmots csapata a H csoport második fordulójában vasárnap azzal az Oroszországgal csap össze, amely szerény 1-1-es döntetlent ért el Dél-Korea ellen.

 

A belga szakvezetés reméli, hogy a csapatkapitány Vincent Kompany vállalni tudja a játékot, a Manchester City védője ugyan végigjátszotta a 90 percet, de kiderült, meghúzódott, így az elmúlt napokban az orvosi stáb vette kezelésbe. Ha nem léphet pályára, akkor Thomas Vermaelen, Laurent Ciman vagy Nicolas Lombaerts helyettesítheti.

Eden Hazard is ott lehet a kezdőcsapatban, ha sérült lábujja megengedi, és nem lenne az sem meglepetés, ha Fellaini vagy Mertens góljai meggyőzték volna arról Wilmots kapitányt, hogy nem a kispadon kellene őket tartani.

Capello komoly javulást vár csapatától, amely Igor Akinfejev kapus kapitális bakija után Alekszandr Kerzsakov révén tudott csak egyenlíteni. A Zenit csatára ezzel a 26. találatát szerezte a nemzeti csapatban, és utolérte az örökgóllövőlistán Vlagyimir Beszcsastnyihot. Várhatóan kezdő lesz a középpályás Alan Dzagojev is, aki az első meccsen csereként csak 30 percnyi lehetőséget kapott, de jobban játszott, mint Oleg Satov, és orosz források szerint készülhet Igor Gyenyiszov is, akit szintén a kezdőbe jelöl Capello.

A két csapat eddig nyolcszor találkozott egymással, az oroszok négyszer, a belgák háromszor nyertek. A legutóbbi csatát 2010 novemberében 2-0-ra hozta a nyugat-európai együttes, mindkét gólt Romelo Lukaku szerezte.

A vébék történetében 2-2-re állnak, az utóbbi kettőt – 1986-ban és 2002-ben – Belgium nyerte. Tizenkét éve 3-2-es eredménnyel végződött a meccs, a belgák harmadik találatát éppen a jelenlegi kapitány, Wilmots jegyezte.

Belgium győzelmére 8.00 az odd, a döntetlenre 3.60, míg Oroszország sikerére 4.20 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply