Megvette Benitez az Arsenal fiatalját

2016. July 12. Tuesday in Angol Championship, Hírek

Rafael Benitez
A Championship rajtjára készülő Newcastle United ötéves szerződést kötött az Arsenal csapatától érkező fiatal labdarúgóval, Isaac Haydennel.

A 21 éves Hayden a londoniak akadémiáján pallérozódott, három évvel ezelőtt pedig be is mutatkozhatott a felnőttek között – Arsene Wenger menedzser azonban csak két alkalommal adott neki lehetőséget. Az előző szezont a Hull Citynél töltötte kölcsönben, a “tigrisek” szerelésében összesen 24 mérkőzésen kapott bizonyítási lehetőséget. A csapat végül feljutott az élvonalba (Premier League), Isaac azonban nem tartott oda velük, inkább elfogadta a Newcastle ajánlatát.

“A Newcastle egy nagy klub, és az, hogy lehetőséget kaptam, hogy itt folytassam a karrieremet, fantasztikus dolog” – mondta az észak-angliaiak hivatalos honlapjának Hayden. “Az Arsenalban remek éveket töltöttem el, rengeteget tanultam, sokat köszönhetek nekik, de tovább kellett lépnem, és ahogy a Newcastle bejelentkezett értem, éltem is a lehetőséggel. Még mindig fiatal vagyok, de szeretnék minél többet játszani, sikerekhez segíteni a csapatot, visszakerülni a Premier League-be.”

Rafa Benitez idén márciusban vette át a “szarkák” irányítását, szinte reménytelen helyzetben – nem is tudott csodát tenni, pedig sorra szerezték a pontokat. Ugyan a csapat búcsúzott az élvonalból, a spanyol szakember, aki a Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját nyert, hosszú távú szerződést kötött az együttessel, 2019 nyaráig írt alá.

Idén már több labdarúgót is szerződtetett, a védelem tengelyében és a középpálya középpontján is bevethető Hayden előtt a kapus Matz Sels, a belső védő Jesús Gámez, a jobb oldali középpályás Matt Ritchie és a támadó Dwight Gayle is elkötelezte magát a fekete-fehér csíkosakhoz.

Arra, hogy a Newcastle bajnokként fog visszajutni az élvonalba a szorzó 2.75, míg a Norwich City elsőségére 10.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply