Meglepően fölényes pécsi siker Győrben

2014. March 9. Sunday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A Pécs meglepetésre 5-2-re verte vendégként a címvédő Győrt a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

 

A Baranya megyei együttes közel 10 év után nyert ismét bajnoki találkozót Győrben.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Győri ETO FC – PMFC-Matias 2-5 (1-2)

Győr, 2000 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Kalmár (22.), Wolfe (50.), illetve Pölöskey (4.), Szatmári (9.), Koller (51., 87., a másodikat 11-esből), Kővári (64.)
sárga lap: Kalmár (32.), Pátkai (43.), Stainisic (84.), Völgyi (86.), illetve Mohl (53.)

  • Győr: Kamenar – Wolfe, Stanisic, Kamber, Völgyi – Dudás (Martinez, 69.), Kalmár, Pátkai – Varga R. (Andric, 64.), Strestík (Burgos, 69.), Rudolf
  • Pécs: Gőcze – Nagy J., Fodor, Romic, Mohl (Beke, 86.) – Kővári, Márkvárt, Wittrédi (Horváth A., a szünetben), Koller, Szatmári – Pölöskey (Peric, 63.)

Nagyon jól kezdte a találkozót a Pécs, amely Pölöskey remek egyéni megmozdulása nyomán már négy perc után megszerezte a vezetést, majd a csatár gólpasszának is köszönhetően a 9. percben megduplázta előnyét.

A hazaiak lassan tértek magukhoz, de a félidő felénél sikerült szépíteniük a jó tempójú, izgalmas mérkőzésen. Közvetlenül a szünet előtt Mohl Dávid szabadrúgásból a keresztlécet találta el.

A második félidő elején szintén két gyors gól született, de most ezeken osztoztak a csapatok: előbb a Győr egyenlített egy szöglet után Rafa Wolfe közeli fejesével, majd szinte a középkezdésből újra előnybe kerültek a vendégek egy szép akció végén. A Pécs nagyon belelendült, s a hazai védelem gyatrán kivitelezett lesre állítási szándékát kijátszva, látványos támadás eredményeként negyedszer is betalált Kamenar kapujába. Horváth Ferenc, a győriek vezetőedzője három cserével igyekezett menteni a menthetőt, de a Pécs hősiesen védekezett, ráadásul Koller értékesített büntetőjével fölényessé tette a sikerét.

skt \ sgg \ spi \ kpt

MTI 2014. március 8., szombat 22:02

Related Articles

Leave a Reply