Megléphet a Debrecen, zárkózhat a Videoton – ELŐZETES

2014. March 27. Thursday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A bajnoki cím megszerzése szempontjából kiemelt fontosságú mérkőzést rendeznek a labdarúgó OTP Bank Ligában a hétvégén: a 22. forduló vasárnapi rangadóján az éllovas Debrecen és a második helyezett Videoton csap össze Székesfehérváron.

 

A DVSC előnye hét pont közvetlen üldözőjével szemben, így ha a különbség megmarad vagy nő, az egyenletesen teljesítő debreceniek közel kerülnek a végső győzelemhez. A hajdúságiak 13 mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, legutóbb szeptember 22-én, Győrben kaptak ki. A Videoton viszont a bajnoki sorozat középső szakaszában visszaesett, s hat nyeretlenül megvívott összecsapás után az előző fordulóban sikerült ismét győznie, mégpedig az MTK vendégeként.

A Videoton legutóbb 2012 októberében játszott Székesfehérváron bajnoki mérkőzést a DVSC-vel, akkor 3-1-gyel otthon tartotta a három pontot. A 2013-as év viszont nem alakult túl jól a számára, mivel tavasszal és ősszel is Debrecenben volt a mérkőzés, és mindkétszer a hazaiak örülhettek a 2-1-es eredménynek. Most a vendéglátók sikerével nyíltabbá válna a bajnokság végkimenetele.

A Videoton mellett a harmadik helyezett Győr is hozzájárulhat ahhoz, hogy sűrűsödjön az élmezőny. A címvédő csapat, amely a Debrecentől nyolc, a Videotontól pedig egy pontra van, szombat este az MTK-t fogadja azután, hogy szerdán hazai pályán csak döntetlenre volt képes a fővárosi együttessel szemben, s így a negyeddöntőben búcsúzott a Magyar Kupától. A győrieknek vélhetően ezúttal sem lesz könnyű dolguk, mivel a 14. helyezett MTK-nak is nagy szüksége van a pontokra.

A 22. forduló programja:

péntek:
Mezőkövesd-Zsóry FC – Budapest Honvéd 19.00, v.: Solymosi

szombat:
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia 14.00, v.: Németh
Kaposvári Rákóczi-MVM Pak 16.00, v.: Fábián
PMFC-Matias – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 16.00, v.: Vad II.
Ferencváros-Lombard Pápa Termál FC 18.00, v.: Becséri
Győri ETO FC-MTK Budapest 20.00, v.: Farkas

vasárnap:
Videoton FC – DVSC-TEVA 16.30, v.: Iványi
Szombathelyi Haladás-Újpest FC 18.30, v.: Andó-Szabó

……………………..

sgr \ sma \ sag

MTI 2014. március 27., csütörtök 11:31

Related Articles

Leave a Reply