Megjött a franciák önbizalma

2014. June 17. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Mathieu Valbuena
A francia válogatott a jelek szerint tanult a múlt hibáiból, és nem ismétli meg a négy évvel ezelőtti blamát, legalábbis ezt mutatja első világbajnoki meccsük.

 

Négy éve, Dél-Afrikában a franciák szolgáltatták a torna egyik legnagyobb meglepetését azzal, hogy nyeretlenül búcsúztak a viadaltól, ráadásul jókora botrány is rontotta a megítélésüket. A mostani csapat nem sokban emlékeztet a négy évvel ezelőttire, a keret összetételét és a teljesítményt tekintve sem.

Hondurast simán, 3-0-ra verte Didier Deschamps együttese, Karim Benzema igazi vezérgyéniség volt, két gólja mellett a hondurasi öngólt is az ő számlájára lehet írni.

Az első meccs után Mathieu Valbuena elmondta: a csapat már a vb előtt is kirobbanó formában volt, a sima győzelem pedig még több önbizalmat adott a játékosoknak.

“Nagyon jól alakult az első meccs. Vannak napok, amikor minden összejön, minden egyes passz helyzethez vezet, de elsősorban a csapategység mondatja velem, hogy nagyon jó megérzéseim vannak a folytatást illetően” – jelentette ki Valbuena.

A támadó elmondta: viszonylag gyenge szezont zárt, így nagy köszönettel tartozik Deschamps-nak, aki ennek ellenére bízott benne, és lehetőséget adott számára a bizonyításra.

A franciák a következő ellenfele pénteken Svájc lesz, a gallok győzelmére 1.80 az odds, a döntetlenre 3.80, a svájciak diadalára 4.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply