Megelőzte Bonieket Lewandowski

2015. June 16. Tuesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Robert Lewandowski
Grúzia ellen Robert Lewandowski szombaton a 89. perc után talált be háromszor, minek köszönhetően megelőzte a 24 gólos legendát, Zbigniew Bonieket.

A lengyel válogatott a 89. percig 1-0-ra vezetett Grúzia ellen az Európa-bajnoki selejtezőn, ám ekkor a Bayern München sztárja 2-0-ra alakította az állást, és még két alkalommal talált be az ellenfél kapujába. Lengyel színekben mesterhármast ilyen gyorsan még senki sem szerzett, ezenkívül az örök góllövőlistán Lewandowski Bonieket is megelőzte aki 24 találatos.

“Karrierem leggyorsabb mesterhármasa volt ez” – nyilatkozta a csatár az UEFA csatornájának, aki hét találattal vezeti az Eb-selejtező góllövőlistáját.

Lewandowski szerint mégis a legfontosabb az, hogy begyűjtötték a három pontot és így továbbra is élen állnak a csoportban, megelőzve Németországot. A németekhez szeptember 4.-én látogat majd a lengyel válogatott, de valószínűleg mind a két együttes ott lesz majd a jövő évi Európa-bajnokságon.

Lengyelország legközelebb kedden lép pályára, ellenfele Görögország lesz. A görögök utoljára a brazíliai világbajnokságon nyertek Elefántcsontpart ellen 2-1-re.

A szorzó Lengyelország győzelmére 19/20, míg a döntetlenre 23/10, a görögök sikerére pedig 3/1.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply