Még élnek a görög remények

2014. June 24. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Vasilis Torosidis
A labdarúgó-világbajnokság C csoportjában egyetlen kérdés dőlt el csupán: a két győzelemmel első helyen álló Kolumbia már biztosan továbbjutott.

A másik három csapat közül a legjobb helyzetben Elefántcsontpart van, három pontjával ugyanis saját kezében van a sorsa: a biztos továbbjutáshoz csak le kell győznie a még rúgott gól nélkül álló egypontos Görögországot.

A fortalezai mérkőzésen két olyan együttes csap össze egymással, amely harmadszor jutott ki egy világbajnokságra, ám az előző két alkalommal egyiküknek sem sikerült továbbjutnia a csoportból. Ezúttal azonban mindkettejük kezében ott az esély a történelmi tettre, a nyolcaddöntőbe kerülésre. Elefántcsontpart győzelme esetén tiszta a helyzet, pontelőnnyel megvan a továbbjutás. A görögök akkor léphetnek tovább, ha nyernek, Japán pedig nem győzi le Kolumbiát, illetve japán siker esetén minimum három gólt szereznek és kettővel nagyobb különbséggel nyernek, mint a keletiek.

Görög oldalon Fernando Santos szövetségi kapitány nem számíthat a japánok ellen kiállított Kosztasz Kacuraniszra, őt a veterán Georgiosz Karagunisz helyettesíti majd. Amennyiben a csapat kiesne, úgy egy éra valóban véget érne a görögöknél, hiszen Santos már bejelentette távozását a vb után, de a 37 éves Karagunisz is visszavonul a válogatottságtól.

Az afrikaiaknál is akad eltiltott, a két sárga lapot szerzett Didier Zokora személyében, így végre előtérbe kerülhet a vb előtt maláriás megbetegedéssel bajlódó Kolo Touré szerepeltetése, és várhatóan a vébén először Didier Drogba is a kezdőcsapatban kap helyet. Felépült a kolumbiaiak ellen térdsérülést szenvedett Didier Ya Konan is, így a szélső is bevethető lesz a sorsdöntő mérkőzésen.

A felek még sohasem találkoztak, az első egymás elleni meccsükön Görögország győzelmére 4.10 az odds, a döntetlenre 3.70, míg Elefántcsontpart sikerére 1.95 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply