Mbia visszatér a válogatottba

2015. January 23. Friday in Egyéb, Hírek

Stephane Mbia
A B csoporthoz hasonlóan a D csoportban is két 1-1-es döntetlennel kezdődött meg a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája. A nagy esélyes Elefántcsontpart Guineával, Kamerun pedig Malival nem bírt, de szombaton mindkét sztárcsapatnak javítania kell, hogy ne az utolsó fordulóbeli, egymás elleni rangadóra maradjon a döntés.

 

A kameruniak nagyon sokat várnak a csapatkapitány, Stephane Mbia visszatérésétől. A Sevilla 52-szeres válogatott védekező középpályása eltiltás miatt nem lehetett ott a nyitómeccsen, Guinea ellen azonban kulcsszerep hárulhat rá.

“Nagyon nehéz kívülről nézni egy mérkőzést, az ember mindig játszani akar, hogy segítsen a csapattársain. Készen állok, de ne felejtsük el, hogy van egy edzőnk, aki eldönti, pályára küld vagy sem” – nyilatkozta.

Volker Finke eddig is elég támadást kapott, nem valószínű, hogy megkockáztat egy kisebb népharagot Mbia kihagyásával. De a guineaiaknál is lehet egy nagy visszatérő, a Slovan Bratislavánál légióskodó középpályás, Seydouba Soumah, aki a selejtezősorozatban csapata leggólerősebb játékosa volt, a nyitómérkőzésen mégsem jutott szóhoz – még csereként sem.

Ami biztos, hogy kameruni részről ezúttal a lábsérülést összeszedő Eyong Enoh hiányzik majd, de kérdéses a vádliproblémával bajlódó guineai csapatkapitány, Kamil Zayatte szereplése is.

Kamerun győzelmére 1.95 az odds, a döntetlenre 3.40, míg Guinea sikerére 4.20 szorzóval lehet fogadni. A felek korábban egyszer futottak össze az Afrika-kupa 16-os döntőjében: 1998-ban 2-2-es döntetlen született. Azóta három barátságos mérkőzésen egy 1-1-es döntetlen mellett két kameruni siker született (3-1, 2-1).

Kamerun az afrikai kontinenstorna történetének egyik legsikeresebb válogatottja, a korábbi négyszeres győztes együttessel 1996-ban fordult elő utoljára, hogy már a csoportküzdelmek során kiesett (már amikor kvalifikálta magát). Márpedig egy esetleges vereséggel nagyon közel kerülne ehhez a helyzethez.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply