Már nem Scolari a brazilok kapitánya

2014. July 15. Tuesday in Egyéb, Hírek

Luiz Felipe Scolari
A Brazil Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján bejelentette, hogy Luis Felipe Scolari bejelentette felmondását, melyet a szövetség el is fogadott.

 

Nem csak Scolari mondott fel, hanem az egész szakmai stáb a jól induló, de rémálomszerűen záródó világbajnokságon. Amíg a hazai pályán játszó Brazília 4-1-re nyerni tudott a torna nyitómeccsén Horvátország ellen, addig az elődöntőben 7-1-re kapott ki a későbbi győztes Németországtól, majd a bronzmeccsen egy hármast kapott a fiatal holland csapattól.

Pedig a selecao hívei nagyon bíztak egy vb-aranyban, viszont bele kell törődniük abba, hogy csak a negyedik helyen zártak. Scolari több kritikát is kapott az elmúlt napokban, így ez is nagyban befolyásolhatta döntését.

“Luiz Felipe Scolari és segítői közölték a vezetőséggel, hogy lemondanak a pozíciójukról” – áll a szövetség által kiadott közleményben. “Scolari és az egész edzői stáb tiszteletet és hálát érdemel, hiszen sokat tettek azért, hogy a brazil nép ismét szeresse a válogatottat, annak ellenére, hogy a legnagyobb kitűzött célt nem sikerült elérni.”

Scolari második ízben 2012-ben ült le a brazil válogatott kispadjára, mielőtt megfordult a portugál válogatottnál és az angol Chelsea-nél. 2002-ben Scolari már hajtott végre nagy tettet, hiszen Brazília a ő irányítása alatt világbajnokságot nyert: a selecaoa döntőben Ronaldo két góljának köszönhetően legyőzte Németországot.

Arról egyelőre nem tudni, vajon ki lehet Scolari utódja, de az biztos, hogy a vezetők változásokat akarnak látni.

A brazilokat lesöprő németek Európa-bajnoki címét 4.50 szorzóval lehet megjátszani, míg a címvédő, de a tornán már a csoportmeccsek után búcsúzó spanyolokra 6.00 az oodds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply