Mancini vágyik a kapitányi posztra

2014. July 9. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Roberto Mancini
Roberto Mancini nem tagadja, hízelgő számára, hogy az olasz sajtó azt írta róla, ő lehet a futballválogatott új szövetségi kapitánya. A szakember a múlt hónapban mondott le a Galatasaray edzői posztjáról, utódja pedig az a Cesare Prandelli lett, a válogatott éléről a vb-csoportkörből való kiesés után távozott.

 

“Nagyon büszke vagyok, az olasz szurkolók engem szeretnének, ez azt jelenti, hogy jól dolgoztam, és valami markáns játékstílust és imázst hagytam magam mögött” – nyilatkozta a Corriere dello Sportnak. “De ez egyelőre csak pletyka, engem senki sem keresett. Nagyon szép, ha a jelöltek között vagyok, mint egy jó hazafi, én akkor is büszke vagyok az olasz gyökereimre, ha külföldön dolgozom. Azt viszont megerősíthetem, hogy nagyon szeretnék egyszer nemzeti edző lenni, aki erre a munkára adja a fejét, csak ez lehet a legfőbb célja.”

A szakember elmondta, szerinte az 56 éves Prandelli sikeres lehet Törökországban. “Nem lesz gondja, egy nagy klubnál fog dolgozni, amely a bajnoki címért küzd, és a felkészülés kezdetétől együtt dolgozhat a csapattal. Nekem ez nem adatott meg, hiszen a szezon közben érkeztem” – tette hozzá Mancini, aki a Fenerbahce mögött bajnoki ezüstöt, és Török Kupa-győzelmet ért el az együttessel.

A La Repubblica szerint nemcsak Mancini neve merült fel potenciális utódként az olasz kapitányi poszton, de Antonio Cabrinié is, a játékosként világbajnoki aranyat szerző egykori védő jelenleg a női válogatottat irányítja. De elképzelhető a Milantól most távozott Massimiliano Allegri, illetve az elmúlt négy évben az Udinesét irányító Francesco Guidolin szerepvállalása is.

Utóbbit éppen egykori játékosa, az udinei csapatkapitány, Antonio Di Natale ajánlgatja, szerinte egy olyan szakember, aki harminc éve edzősködik, és szakmailag is kikezdhetetlen alkalmas lehet a poszt betöltésére.

Az olasz csapat leszerepelt a világbajnokságon, de a négy közé így is bejutott két európai. Szerdán Hollandia Argentínával játszik elődöntőt, az európaiak rendes játékidős sikerére 3.30 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a dél-amerikai együttes győzelmére 2.40 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply