Malária miatt kérdéses Gyan játéka

2015. January 19. Monday in Egyéb, Hírek

Asamoah Gyan
Asamoah Gyan, az Afrika Kupán szereplő ghánai labdarúgó-válogatott csapatkapitánya malária miatt lemaradhat az első csoportmérkőzésről, tudatta a ghánai szövetség honlapja.

 

Gyan szombat este került kórházba Mongomóban, de vasárnap délelőtt már ki is engedték. A betegséget nagyon korai szakaszában felfedezték, így a csatárnak nem kell attól tartania, hogy hosszabb időre kidől.

Alain Giresse, Szenegál szövetségi kapitányának is vannak gondjai, hiszen az angol Premier League-ben idén kiválóan szereplő Southampton játékosa, Sadio Mane vádlisérüléssel bajlódik. Ennek ellenére Mane ott van a keretben, bár klubja közölte, nincs bevethető állapotban.

“Ha nem lesz egészséges, majd játszik a második, vagy a harmadik meccsen” – mondta Giresse Manéval kapcsolatban. “Meglátjuk, hogy milyen ütemben halad majd a felépülése.”

Ghána első csoportmeccsét majd Szenegállal játssza, majd összeméri erejét Dél-Afrikával és Algériával is – egyszóval, ez a torna “halálcsoportja”.

A szenegáliaknak további sérültjeik is vannak, például Diafra Sakho, az angol West Ham United remek formában lévő csatára. A labdarúgó hátsérülése miatt kénytelen kihagyni a tornát, még a keretbe sem lett nevezve, nem úgy, mint klubtársa, Cheikhou Kouyate.

“Egy álmom vált valóra azzal, hogy az Afrika Kupán léphetek pályára” – mondta a londoniak légiósa. “Hazámmal szállhatok harcba a címért, és ez fontosabb számomra, mint a West Ham. Minden tiszteletem a klubomé, hiszen engedték, hogy elutazzam a tornára, amit annak köszönhetek, hogy nem vagyok sérült. Ez egy olyan lehetőség, melyet nem lehet kihagyni.”

Ghána Szenegáltól a kontinenstorna történetében még soha nem kapott ki, így ennek alapján Avram Grant legénysége számít az összecsapás esélyesének.

Ghána győzelmét 2.20 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.10, Szenegál sikerére pedig 3.50 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply