Magyar válogatott – Tovább tart a norvégok elleni rossz sorozat

2012. November 15. Thursday in Eredmények, Hírek

Nem szakadt meg a magyar labdarúgó-válogatott norvégok elleni, 31 éve tartó nyeretlenségi sorozata, mivel szerdán 2-0-s vereséget szenvedett északi riválisától a Puskás Ferenc Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

Labdarúgás - Magyarország-Norvégia

Budapest, 2012. november 14.
A Daniel Braaten (b) és Varga József küzd a labdáért a Magyarország – Norvégia barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban 2012. november 14-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A hazai kaput Király Gábor védte, aki 87. alkalommal szerepelt a válogatottban, így megelőzte a kapusok rangsorában Grosics Gyulát. Az 1860 München légiósánál többször csak Bozsik József (101) és Fazekas László (92) húzhatta magára a címeres mezt. Egervári Sándor szövetségi kapitány újoncot is avatott Guzmics Richárd személyében.
A magyar válogatottnak az idén ez volt az utolsó mérkőzése, tétmeccsen legközelebb március 22-én, a románok elleni világbajnoki selejtezőn lép pályára Budapesten.

Eredmény:

Magyarország-Norvégia 0-2 (0-1)

Puskás Ferenc Stadion, 16 ezer néző, v.: Marijo Strahonja (horvát)
gólszerzők: Nielsen (38.), Abdellaoue (79.)
sárga lap: Szalai (51.), Juhász (70.), illetve Forren (87.)

Magyarország:

Király – Vanczák (Pátkai, a szünetben), Korcsmár, Juhász (Guzmics, 74.), Kádár – Pintér (Elek, 60.), Varga, Hajnal – Koman (Koltai, 59.), Szalai (Németh, 69.), Dzsudzsák (Szabics, 59.)

Norvégia:

Jarstein – Högli, Hangeland, Forren, Hedenstad – Braaten (Reginiussen, 90.), Henriksen (Berisha, 62.), Nordtveit (Eikrem, a szünetben), Jenssen (Konradsen, 84.), Nielsen (Parr, 62.) – Söderlund (Abdellaoue, 77.)

I. félidő:

38. perc: Braaten tört be nagyon erőszakosan a magyar 16-oson belülre a jobb oldalon, majd az alapvonal közeléből Király mellett középre gurított, ott a norvégok újonca, Nielsen érkezett, s öt méterről a kapu közepébe passzolta a labdát (0-1).

II. félidő:

79. perc: A cserejátékos Abdellaoue két perccel pályára lépése után remek labdát kapott középen, 16 méterre a magyar kaputól, két csellel lövőhelyzetet teremtett magának a tétovázó védők között, majd laposan a kapu jobb oldalába lőtt (0-2).

A magyar szurkolók a Himnusz alatt egy “Köszönjük az idei évet!” feliratú molinóval köszöntötték a nemzeti csapatot, amely az első negyedórában nem tudott komoly helyzetet kialakítani, Király felívelései ráadásul a támadó harmadban rendre a norvégokhoz kerültek.

Az első kapura lövést is a vendégek jegyezték, gól azonban ebből nem lett, mert Király nagyot védett. A félidő hajrájában azonban már a kapus sem segíthetett, így az összességében veszélyesebben futballozó norvégok vonulhattak előnnyel a szünetre.

A folytatásban Egervári Sándor szövetségi kapitány negyedóra után hármas cserével igyekezett frissíteni a magyar csapaton, a második játékrész elején ugyanis a vendégek egyértelműen fölényben voltak. Ezt követően kicsit megélénkült a hazaiak játéka, s 10-12 perc erejéig sikerült nyomás alá helyezniük a norvég kaput. A vendégek aztán a hajrá kezdetén eldöntötték a mérkőzést.
Egervári Sándor szövetségi kapitány a mérkőzés után az M1-nek adott interjújában elmondta, hogy ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a norvég válogatott, a magyar csapatnak csak felvillanásai voltak.

“Bután futballoztunk, többet kellett volna a talajon játszanunk, de nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk. Remélem, a tavaszi mérkőzéseken jobb futballt tudunk majd bemutatni” – tette hozzá a szakember.

skt \ sgg \ sgj \ blz

MTI 2012. november 14., szerda 22:41

Related Articles

Leave a Reply